Daştan, 'İl Müdürlüğümüzce, zaman zaman tüm illerde olduğu gibi ilimizde de gösteri, toplantı, spor müsabakaları ve buna benzer aktiviteler için sağlık tedbiri olarak, müdürlüğü’müzden ambulans talebi olmaktadır. Ancak hukuki olarak Sağlık Bakanlığı mevzuatlarına göre 209 sayılı Kanunun 3.maddesi gereği İl Sağlık Müdürlükleri ve Birinci Basamak Sağlık Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen hizmetler ücrete tabiidir. Yine Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 10.01.2012 tarih ve 935 sayılı yazılarında da ambulans görevlendirme ücreti belirlenerek tarafımıza bildirilmiştir. Bu nedenle resmi ve dini bayramlar dışında çok gerekli hallerde ambulans görevlendirmeleri ancak ücretli olarak yapılabilmektedir.
       Ayrıca bilindiği üzere 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna göre Spor Müsabakalarında alınması gereken sağlık ve güvenlik tedbirleri ev sahibi spor kulübünün sorumluluğundadır. Ancak ilimizde Müdürlüğümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yapmış olduğu mutabakat sonucu spora destek olmak amacı ile il genelinde yapılan tüm spor müsabakalarına Müdürlüğümüzden sağlık personeli görevlendirmesi yapılmaktadır’ dedi.
   Daştan, ‘Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce müdürlüğümüze haftalık spor faaliyet programı gönderilmekte, tarafımızca da hem il merkezinde hem de ilçelerde tüm spor müsabakalarına sağlık personeli gönderilmektedir. Görevlendirilen sağlık personeli acil bir yaralanma veya sakatlanma durumunda ilk müdahaleyi olay yerinde yapmakta gerek duyulursa 112 istasyonlarımızı aramakta ve ambulansımız 2-3dakika içinde olay yerine ulaşmaktadır.
10.03.2013 tarihinde basında yer alan olayda yine resmi olarak sağlık personelimiz görevlidir. Üstelik maç iki adet 112 istasyonumuzun bulunduğu Sağlık Kompleksimizin hemen karşısındaki şehir stadyumunda olmuş ve ambulansımız 1-2 dakika içinde olay yerine ulaşmıştır.
      Acil Sağlık Hizmetleri vatandaşlarımızın acil durumlarda alması gereken ertelenemez hayati öneme sahip hizmetlerdendir. Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz bünyesinde il genelinde 8 adet Acil Yardım Ambulansı ile bu hizmet 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde verilmektedir. 112 İstasyonlarımız vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılabilecek merkezlerde konuşlandırılmıştır. İl genelinde haftalık 35-40 adet spor müsabakası olmaktadır. Her müsabakaya ambulans görevlendirmemiz durumunda sağlıklı bir şekilde acil sağlık hizmeti vermemiz mümkün olamayacaktır. Bir spor müsabakasına 2-3 saat ambulans vermemiz durumunda bir kalp krizine, bir trafik kazasına veya küçük bir bebeğin hayati yardımına ulaşmamızdaki gecikmenin hukuki ve vicdani sorumluluğu kimsenin yüklenemeyeceği kadar ağır bir sorumluluktur’ dedi.