Yalova ve Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede; “Engelli İstihdamını temel hedef olarak gören Kurumuz bu “özel alana” yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek engellilerin istihdam sürecinde desteklemeye devam etmektedir. 2019 Ekim ayı itibariyle Yalova İŞKUR’a kayıtlı engelliler ile bire bir ilgilenecek olan “Profil Temelli Nitelikli Danışmanlık Sistemine” geçmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda Engelliler ile ilgili tüm işlemler bu alanda uzmanlaşmış Engelli İş Koçlarımız tarafından yürütülecektir.” dedi.

Bunun yanı sıra engelli vatandaşların istihdamı için; işyerlerindeki zorunlu kota uygulamasının takibi, korumalı işyeri desteği, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitime yönelik destekler, engellilerin kendi işini kurma amaçlı verilen hibe destekleri ve işverenlere engelli istihdamı için verilen finans desteğinin; iş gücüne ve iş hayatına girişteki tüm engelleri kaldırabilecek nitelikteki yasal düzenlemeler olduğunu ifade etti.

Engellilerin iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmalarını temin ederek bilinçli bir işgücü piyasası oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Dede; “İlimizde gerçekleştirdiğimiz işveren-engelli buluşmaları organizasyonları ve bire bir danışmanlık çalışmaları sayesinde geçtiğimiz yıl engelli işe yerleştirme oranında Türkiye geneli performans değerlendirmede ilk üç ilin arasındayız.” dedi.

Bu sene ilk on bir ay itibariyle gerçekleşen engelli işe yerleştirme rakamlarının memnuniyet verici olduğunu belirten Dede; “Dünya engelliler günü ile ilgili mesajında; sadece 3 Aralık’ta değil, her zaman engellilerimizin yanında ve onlar için hizmet üretiyoruz, uygulamaya koyduğumuz engelli koçluğu hizmeti sayesinde engellilerimizin kalıcı istihdamı, kariyeri ve girişimcilik hayallerine destek vererek daha iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.