Yapılan ziyarette DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın selamları iletildi ve parti hakkında bilgiler verildi. Demirhan ve yönetiminin yaptığı ziyaret, dernek tarafından çok olumlu karşılandı.

Federasyon Başkanı Murat Arslanhan; “Sorunlarımızı herkes dinliyor fakat hem yerelde hem de Türkiye’de uygulanabilir politikaların oluşturulması gerekli” dedi. Pandemi sürecinin engelli vatandaşlarımızın üzerinde yarattığı sorunların yanında çözümlerin uygulanabilirliği açısından da bir fırsat olduğunu belirtti.

“Engellilerin çalışma hayatı da dahil toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacağız”

Demirhan ve yönetimi, DEVA Partisi olarak engelli vatandaşlara yönelik yapacakları çalışmalardan bahsetti.

Demirhan; “Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz. Engellilere yönelik sivil toplum örgütlerini destekleyerek, engelli aileleri arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttıracağız. Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik yararlanabileceği bakım evleri açarak bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız.

Demirhan, Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım. Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.” Dedi.