Yalova İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri sektörel bazlı kontrollerinin ilk gününde il genelinde faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri işleten işyerlerine yaptığı denetimlerle başladı.

Bir hafta sürecek kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik koşulları, hammaddeden son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm alt parametreler denetlenecek. Yapılan denetimler sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara mevzuat kapsamında yaptırımlar uygulanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili tüketicilere tavsiyelerde bulunarak; “Tüketicilerimiz gıda satın alırken öncelikle etiketli ürünleri tercih ederek ambalaj üzerinde bulunan bilgilere (özellikle son tüketim tarihlerine) dikkat etmeli ve soğuk muhafazası önem taşıyan et, tavuk ve süt gibi hassas ürünlerin saklama koşullarına özen göstermelidir.

Tüketicilerimizin alışveriş yaparken mevzuata uygun olmayan ürünlerle karşılaştıklarında Alo 174 Gıda İhbar Hattını aramaları halinde bizler de gereğini hemen yerine getiririz” dedi.

Denetimler Habersiz Yapılıyor

Önceden haber vermeden yapılacak denetimlerde ürün gruplarında görülen riskler değerlendirilerek, yıl içindeki ve geçmiş yıllardaki veriler karşılaştırılarak bir sonraki yılın denetim ve numune alma planı şekillendirilecek.

"Sektörel Bazlı" gıda denetimlerine hafta boyunca diğer sektör gruplarında da devam edilecek.