Yalova Atatürk Meydanı'nda çelenk bırakma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştiren Yalova Liman Başkanı Yiğit Müstecplioğlu, "Unutmayınız ki kabotaj hakkı Türk limanları açısından sefer hürriyetini yabancı tekelinden geçip 1 Temmuz 1926 tarihi ile birlikte uygulanmaya koyuldu. Her türlü deniz üzerindeki Türk limanları arasındaki ticari faaliyetin Türk bayraklı gemiler ve Türk tabiyetine bağlı denizciler tarafından sürdürülmesi açısından atılmış en önemli adımdır. 618 sayılı limanlar kanununun ve kabotaj kanunuyla birlikte nelerin önüne geçtiğimizi çok kısa arz etmek istiyorum. Sene 1921 ateşten gömleğin içerisindeyiz, üzerimize giymişiz. Cephanemiz, mermimiz Anadolu'ya ulaşacak. Yolumuz yok, trenimiz yok, elimizde çektirmelerimiz var. Devamlı dolaşan İngiliz botları tutuğu yerde mavnalarımızı yakıyor. Mehmetçiğimizin atacağı mermi, giyeceği fötr, ayakkabı, merhem, sargı bezi hepsi içinde. Biz bu imkan ve şeraitte Tekalif-i Milliye emirleri, derme çatma kendi yaptığımız gemilerimiz ve sağdan soldan tedarik ettiğimiz motorlarımızla tonlarla cephaneyi Mehmetçiğimize, halkımıza sırtımızda taşıyan denizcilerin torunlarıyız. Öyle bir durumdaydık ki Fransız'la savaşırken Fransız şirketleri, İngiliz'le çarpışırken de İngiliz şirketleri bu seferleri yapmaktan imtina ediyorlardı. Bizim Anadolu evlatları sadece bir motorumuz, bir teknemiz olmadığı için siperlerde şehit oluyorlardı. Dolayısıyla biz 1926 yılındaki bir ileri görüşlülük sayesinde bu hale geldik. Şuanda kendi tersanelerimiz var. İnşallah göreceğiz. Korkunç bir gemi sanayi ve inşa hacmimiz var. Daha da büyüyoruz. İnanın ki bu sermeyenin yurt içinde kalması bile tek başına takdire şayan bir olaydır" dedi. 
Müstecplioğlu'nun konuşmasının ardından İDO Kartal İskelesi'nden hareketle Atatürk ve deniz şehitleri anısına Yürüyen Köşk önünde denize çelenk bırakıldı. Osman Gazi köprüsüne kadar gerçekleştirilen tekne turunun ardından Merkez Su Ürünleri Koop. Balıkçı Barınağı'nda vatandaşa balık ekmek ikramı yapıldı.
Düzenlenen Programa Vali V.  Yıldırım Uçar, Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Garnizon Komutanı Dnz. Kur. Alb.  Ayhan Gedik,  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Sezgin Altınel