HABER: Abdullah Bozkurt

Demirhan; ‘’HES kodu yerinde bir uygulamadır’’

Koronavirüs tedbirlerine değinen Başkan Demirhan; “Pandeminin etkilerini en çok hisseden esnafın ve dar gelirlinin ihtiyaçları ve bu süreci atlatabilmeleri için gereksinimleri adına elle tutulur herhangi bir politika üretilememiştir.

Pazarda HES kodu uygulaması vardır. Yerinde bir uygulamadır. Fakat Pazar esnafının muadili olan sektörlerde HES Kodu uygulaması serbestliğinin adil uygulanmadığını görüyoruz. Zaten gerek müjde adı altında gerek destek söylemleri ile sadece vaatlerden öteye gitmeyen ne esnafa ne de çalışana hiçbir deva olmayan basiretsiz bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. En son açıklanan kira desteği esnafımıza amiyane tabirle bir parmak bal çalmaktan öteye gitmeyen bir vaat olmuştur. Hoş verilen vaatlerinde zaten uygulamadaki engelleri ile birçok kişi ve kurum da bu desteklerden faydalanamamıştır. Keşke bu eleştirilerimize maruz kalmak yerine taktirimizi ve teşekkürümüzü ileteceğimiz destekler açıklansaydı. Dünyanın her bir yerine yardımlarıyla elini uzatan Türkiye maalesef içeride sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Demirhan; “Asfaltın parasını milletimiz ödüyor”

“Nereden gelirse gelsin hizmetlerin parasını milletimiz ödemektedir” diyen DEVA Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, “Deprem gerçeğini ağır yaşamış bir il olmasına rağmen genel olarak insanların yoğun yaşadığı bölgelerde ve yüksek riskli binaların kentsel dönüşüm zorluklarının çözüme kavuşmaması Yalova için büyük bir sorundur. Bunun yanında turizme müsait olan Yalova’nın kumsallarının ve denizinin ıslah edilememesi ve kirliliği başlıca sorunlardan biridir. Yalova’da Turizm Danışma Merkezleri’nin bulunmaması turizmin ilerlemesi açısından bir sorundur.

Şehir içi kullanılan araç yollarının plansızlığı ve bilimden uzak israfa meyilli asfalt çalışmalarının olması, asfalt beleş uygulaması vicdanları yaralamıştır. Nereden gelirse gelsin hizmetlerin parasını milletimiz ödemektedir.

Kontrolsüz yabancı vatandaş göçü; Artık yabancı uyruklu vatandaşlarımızın Yalova’mızda ikamet etmeleri ve yaşamlarını burada sürdürmeleri sonucunda şehrimizin toplumsal kurallarına uyumda entegrasyon sorunu yaşamalarına her gün şahit oluyoruz. Özelde Yalova’mızda yaşanan bu sorun ancak genel politikalarla düzeltilebilir” şeklinde konuştu.