Akgün açıklamasında, “18 yıldır Diyanet-Sen, Yalova'da bu yıl da %79,87 oranıyla Yalova İl ve İlçelerinde yetkili sendika olmuştur.

Bu yıl İl Müftülüğünde 18 Mayıs 2021 sendika üye tespit tutanağını imzalayıp, her zaman olduğu gibi bir kez daha arkadaşlarımızın teveccühünü, Yalova Merkez başta olmak üzere beş ilçemizin tamamında kahır çoğunlukla yetkiyi yeniledik. Başta İlçe Başkanlarım ve Yönetimlerine, Kadın Kolları Başkan ve Ekibine, İl Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve işyeri temsilcilerime, Diyanet-Sen'e gönül veren tüm bay ve bayan din görevlisi (Gönüllüsü) kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. "Sen yoksan biz bir eksiğiz" şiarıyla herkesi Diyanet-Sen’li yapmak için tüm gayretlerimizle durmak yok çalışmaya devam.” dedi

“Ayrıca ülkemizde 81 ilin 81’inde de yetkili tek sendika, Diyanet-Sen’dir. Bunun anlamı, din görevlileri ve vakıf çalışanları, hak ve menfaatlerini aramada ve ortak menfaatlerini korumaktır.” diyen Akgün açıklamasına şu sözlerle devam etti;

“Diyanet-Sen sevdası için, hak mücadelemiz için, emek ve alın terimizde, ümmetin sesi olma mücadelemizde elif gibi dimdik duran, böylesine bir teşkilata sahip olduğumuza Rabbime hamd ediyorum. Bizi birbirimize kenetleyen, var olmak için önce kardeşliği şart koşan, aynı dava için yoldaş kılan Rabbime hamd ediyorum.

Dünya’nın her köşesinde mazlumun, çaresizin yanında yeni Türkiye hayali için bir araya gelen erdemliler Sendikası her bir neferine teşekkür ediyorum. Dilinde dua, özünde Diyanet-Sen Yalova sevdası olan %79,87 oranıyla, Kardeşinin derdiyle dertlenen gönül hareketinin Yalova'da her bir üyemize gönülden teşekkür ediyorum.

Evet, Diyanet Sen kurulduğu ilk günden bu yana çok büyük işler yaptık. Durmadık, durdurulamadık. Yorulmadık, yılmadık, yıldırılamadık. Zorluklar karşısında Hakka sığındık, hak için, haksızlıkları bitirmek için, yeni kazanımlar için mücadele ettik. Yenilmedik, sürekli yenilendik. Yaptıklarımızla yetinmedik, yetinemezdik.

Din görevlisinin özgür olmadığı bir ülkede, dindarların özgür olamayacağı, din görevlisinin mağduriyetlerinin bitmediği bir ülkede, milletin mağduriyetinin sona ermeyeceği idrakiyle hareket ettik. Hakkın, hukukun, emeğin, alın terinin kutsallığını öğretmekle mükellef olan bizlerin, din görevlilerinin yer almadığı sendikal sahanın nakıs olacağını anlatarak Yalova'daki üyelerimizle genel merkezimize her zaman destek olduk. Çok şükür, kazandıklarımızın çokluğuna ve üye sayımızın büyüklüğüne bakıp yoldan çıkmadık, mefkuremizi kaybetmedik. Ne kadar çok şey yaptığımızı değil, ne kadar çok şey yapmamız gerektiğini esas aldık.

Bu güvenin hakkını veren, bu güvenle yol alan, bu güvenle din görevlilerine ufuklar açan Diyanet Sen Yalova'daki üyelerimizi yürekten kutluyor, çabaları için şükranlarımı sunuyorum.”