Doğruyol, Ankara’ya yürüyor

Yalova Baro Başkan Avukat Fedayi Doğruyol, baroların işlevsizleştirilmesine tepki göstermek için Ankara’da yapılacak eyleme katılmak için Yalova’dan Ankara’ya yürümeye başladı. Şu an Karamürsel’de olan Başkan Doğruyol, sabah saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağışa rağmen pes etmedi.

Türkiye Barolar Birliği çağrısı ile tüm Türkiye’de ki il baro başkanları Ankara’ya yürümek üzere yola çıktı. Baroların işlevsizleştirilmesini protesto eden Yalova Baro Başkanını sağanak yağmur bile durduramadı. Başkan Doğruyol’da baroya bağlı avukatlar da destek verdi.

Yapısı değiştirilecek

Barolar ve meslek kuruluşlarının yapısını ve seçim siteminin değiştirilmesine yönelik teklif baroları harekete geçirdi. Türkiye Barolar Birliğinin çağrısı üzerine 80 baro başkanı Ankara’ya yürümek üzere yola çıktı. Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol 19 Haziran Cuma günü itibariyle Ankara’ya yürümeye başladı. Sabah saatlerinde bastıran kuvvetli sağanak yağmur Başkan Doğruyol’u durdurmaya yetmedi.

Doğruyol, “Barolar adaletin temsilcisidir”

Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol, “Avukatlık yasasında bir değişikliğe gidiliyor. Bu yapılacak değişiklikle Türkiye’deki tüm baroların işlevsizleştirilerek getirilerek etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Yasada bir değişiklik yapılacaksa barolarla ortak bir karar alınmalı. Barolar yargının tek bağımsız temsilcisidir. Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi ‘Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır’ der. Barolar, hırsızlığa, çocuk istismarına, tacizciye ve daha birçok soruna sesini çıkartan, mağdur kişilere yardım eden bir kuruluştur, sıradanlaştırılamaz. Barolar adaletin temsilcisidir” açıklamasında bulundu.

Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol, Pazar günü saat 17.00’da Ankara’ya giriş yaparak tüm baro başkanları ile birlikte bir araya gelecek. 21 Haziran Pazar günü tüm baro başkanlarıyla gerçekleştirilecek anıtkabir ziyareti sonrası, parlamentoya geçilecek.

Haber: Abdullah Bozkurt