Başkan Durmaz gazetemize yaptığı açıklamada; “Kıymetli Hemşerilerimiz, takipçilerimiz; Allah’ın (CC) selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun.
Küresel Pandemi olarak ilan edilen. Koronavirüs yeni tip (Kovid-19) ile mücadele ettiğimiz şu çetin günlerde, elbette maddi-manevi sıkıntılar çekmekteyiz. Devletimizin bu salgın hastalık ile mücadelesinde ki kararlılığı, Milletimizin ise sağduyu ile uyumluluğu neticesinde oluşan tedbirler, inşallah Rabbimiz katında takdirsiz kalmayacaktır.

En asgari kayıp ve ziyan ile kurtuluşumuz tek temennimizdir. Elbette üzülüyoruz. Ölümler, yeni vakaların yaşandığı bir süreç içindeyiz.
Rabbimden bu hastalığın pençesine düşmüş ölmüşlerimize rahmet, şifa bekleyen vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Biraz daha sabır edelim kardeşlerim. Müslüman ümitsiz olmamalı. Güzel günler yakındır inşallah.

Her zaman olduğu gibi bu süreçte de maddi-manevi desteklerimizle yanınızda olmayı istedik.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgelerle, tüm STK’lar dahil olmak üzere faaliyetlerimize bir süre ara verdik.

Rabbim Vatanımıza, Milletimize, Devletimize zeval vermesin. Kovid-19 önlemleri kapsamında şükranlarımızı iletmek adına, millet olarak;
Gün geldi
sağlık çalışanlarını alkışladık, gün geldi güvenlik güçlerimizi hoşgörü ile selamladık, şüphesiz seccadelerimize sığındık, ellerimizi sema ’ya açtık dualar ettik.

Güzel günler yakındır, sağlıklı ve huzurlu günler gelecektir elbette. Bu virüsten arındığımız gün, insanlığın bu illetten kurtuluşu şükür günümüz, bayram günümüz olacaktır inşallah. Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği olarak; Güzel günlerimize dair plansız, programsız kalmadık. Siz fedakar kardeşlerimize kuru bir alkışla, selamla yetinmedik. Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu başta olmak üzere; Yalova ve civarında ki, bu aziz milletimizin sağlığı ve güvenliği için gecesini gündüzüne katarak yoğun mesai harcayan, tüm sağlık çalışanlarımıza ve tüm emniyet güçlerimize Koronavirüs ile mücadelemiz sona erdiğinde, sürpriz sanatçılar eşliğinde bir akşam yemeği sözümüz olsun.

Bu illetten kurtuluşumuz için, istikbalimiz, çocuklarımız için, Vatan, Millet, Devlet ve şanlı bayrağımızın bekası için, Kovid-19 gibi bela ve musibetlerin def’i için, Allah rızası için, 19 kurban kesmek adağımız olsun. Selam ve dua ile…” Açıklamasında bulundu.