Toplantı hakkında açıklamada bulunan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Dünyada e-ticaret hacmi 2,8 trilyon dolar olarak görülmekte. Bu rakamın yaklaşık 4'te biri de e-ihracat şeklinde. Yakın bir zaman içinde küresel e-ticaret 4 trilyon dolara, e-ihracat 1 trilyon dolara ulaşması beklenmektedir. Türkiye'nin ve ilimizin de hedefi, küresel e-ticaret pastasından pay almak olmalı ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön vermeliyiz.

Ülke olarak e-ticarette ki payımızı arttırmak zorundayız, bu yüzden KOBİ’lerimizin geleceğe hazırlanması çok önemli! Yapılan araştırmalarda birçok sektörde önümüzde dönemde dijital ortam üzerinden işlem yapılacağını göstermektedir. Bu yüzden dijital dönüşümü yakından takip etmek ve ayak uydurmak zorundayız.

TOBB Himayelerinde ve sektör paydaşlarının katılımı ile düzenlemiş olduğumuz Yalova Dijital Dönüşüm, E Ticaret ve E İhracat” bilgilendirme toplantısında Dijital iş yapış biçimleri ve E-ticaret ekosistemi, Sektör, kategori ve ürünlere göre ulusal ve uluslararası satış platformları seçimi, E-ticaret te temalar,  Fotoğraf ve görsel optimizasyon, E-ticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik, E-ticaret de pazarlama ve dijital reklam yönetimi, E-ticaret de sosyal medya pazarlama ve içerik yönetimi, Ulusal ve uluslararası pazar yerlerinde satış, E-ihracat / e-ticaret saha operasyonu ve depo ve iptal/iade yönetimi konuları anlatılacak olup, toplantıya üyelerimizin katılımlarını bekliyoruz” dedi.