Doğan yaptığı açıklamada, kendisi ve ekip arkadaşlarını tanıttı ve yapmayı arzuladığı çalışmaları özetledi.

Doğan, “17 seçimdir böyle bir enerjiyle seçime hazırlanmadı”

Doğan, “Mimarlar Odası Temsilciliğimiz 17 seçimdir böyle bir enerjiyle seçime hazırlanmadı.

Ben 34 yıldır tabi ki burada değilim ancak. Değerli mimar abi ve ablalarımız bunu ifade ediyorlar.

Bu yıl ben giriyorsam, ekibim ile birlikte bir şeyler farklı olmalı dedim.

Ekibimin tamamı gönüllülerden kurulu, hizmet etmek isteyen, vakit ayırmak isteyenlerden kurulu, çünkü bu çok önemli.

Oda temsilcisi olmak fedakârlık isteyen bir durum. Ailenizden, özel hayatınızdan zamanlar çalacaksınız, bu iş büyük fedakarlıklar ister. Bu sebeple ekibimin enerjisi ve katılım potansiyeli beni çok mutlu ediyor. Hepsine, şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Doğan, “Daha seçim kazanılmadan, görev paylaşımları yapıldı”

Ekibi hazırlarken, odamızın eksiklerine ilaç olmaları için seçildi hepsi. Hepsinin daha seçimi kazanmadan görev paylaşımları yapıldı. Biz mimar meslektaşlarımıza inanıyoruz. Kendilerine hizmet edecek kadronun bu şekilde oluşmasını isteyeceklerdir” açılamasında bulundu.

Doğan, “Bizler, devir aldıklarımızı tamamlayıp, üzerine nicelerini koyacağız”

İlk olarak kendisinden bahseden Mimar Soner Doğan, “Yalova Mimarlar Odası Temsilciliği son 1 yıldır aklımda olan bir düşünceydi. Mevcut başkanı aradım, ziyaret ettim oda ile alakalı sohbetler ettik. Çok şey öğretti. Tecrübelerini, sıkıntılarını paylaştı benimle.

Sağ olsun müthiş bir karakter. O, çok güzel işler yaptı. Bizler, onun başlattıklarını, devir aldıklarımızı tamamlayacağız. Hatta üzerine nicelerini koyacağız.

Önce yönetimde olmaktı düşüncem, ancak katılacağım ekip benim hedeflerimle aynı bakış açılarında olamayacağını düşündüğüm için, kendi ekibimi kurma kararı aldım. Güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Çok uyumluyuz ve heyecanlıyız.

Doğan, “Odamız daha çok aktif olsun”

Yalova deprem bölgesi, çok acılar çekti buranın insanı. Eski yanlışlar devam etmesin, oda çok aktif olacak, her alanda yapmak istediğimiz projelerin dünyada emsali olmayacağını iddia edebilirim.

Kentin her alanında yapılan, yapılacak olan projelerde, öncelik Yalova mimarlık bürolarının olmalı, çok değerli proje ofislerimiz, gençlerimiz var.

Kamu kurumları yaptıkları yapıları, neden bir yarışma ile belirlemiyor?

Neden 3 kişi ile sonuca gidiyorlar?

Yalova da 217 üyemiz var. 217 farklı proje, fikir çıksın ve bu bölgenin evladı hazırlasın. Yarışmalar yapalım, arasından seçelim. Gerçekten sahip çıkalım ve ‘bizim’ diye bilelim.

Kentin genişlerken yapılaşma çözümlerine; bilimsel, akılcı, mantıklı fikirler sunalım. Oda temsilciliği çok değerli, sesimizi çıkarmalıyız. Çıkartacağız...

Ben buradaysam, sesimiz çıkacak demektir. Yumruğumuzu masaya vurmayı da biliriz, sarılıp kucaklamayı da...

Doğan, “Yapıcı, onarıcı, birleştirici, barıştırıcı, yön veren, yol bulan bir oda olacağız”

Yalova’nın kimlik sorunu da büyük aslında, ‘çiçekçi miyiz?’, ‘sıcak suyumuz mu var?’ bilmiyorum. Yürüyen Köşk’ten başka gezilecek, görülecek yerimiz yokmuş algısını da çok fazla duyuyorum.

Yalova çok zengin. Biz, bunların tamamını ön plana çıkartacak hareketler yapacağız. Bu oda temsilciliği ile şehir turizmine de katkı sağlayacağız. Önümüzde ki 2 yıllık süreçte bambaşka bir temsilcilik izleyeceksiniz. Yapıcı, onarıcı, birleştirici, barıştırıcı, yön veren, yol bulan…

Bu sebeplerle 4 Aralık 2021 tarihinde temsilciliğimiz seçimine tüm meslektaşlarımız gelmelidir.

217 üyemizin sandıkta olmasını arzu ediyoruz.

Biz, ‘EKİP GELECEK’ olarak, tüm üyelerimizi orada bekliyor olacağız. Yalova için geleceğimiz için bu çok değerli. Çok teşekkür ediyor, aday olan diğer değerli meslektaşlarıma da başarılar diliyorum.” Dedi.

Doğan, ekip arkadaşlarını tanıttı

Doğan, “Asillerimiz: Soner Doğan, Adnan Sürme, Mustafa Doğuş Balcı, B. Gizem İlhan, Orhun Aktaş.

Yedeklerimiz: Dilek Barışkan, Ayşe Karagzölü, Şeyma Nur Beniz, Murat Boz, Metin Filgöz.

Ekibimde, Kamu personeli B. Gizem İlhan adında bir arkadaşımız var. Belediyelerde ciddi proje sorunları ve ruhsat sorunları yaşanıyor. Mevzuatlar ve uygulama çözümleri hakkında derin fikirler üretmeliyiz. Bize çok faydası olacak.

M. Doğuş Balcı ve Murat Boz, piyasamızda mimari projeler yapan iki arkadaşımızdır. Fikirlerini ve düşüncelerini güzel ifade eden duruşları, karakteri, iyimser ve yapıcı olmaları bu ekibe sağlıklı katkı verecekleri için aramızda olmak istedikleri için buradalar.

Adnan Sürme abimizi kadromuza aldık. Kendisi bulunmak istedi. Bu ekip ile birlikte yol almak istedi. Bu gönül işi, emekli olmuş önemli bir değer. Bize bilgisi, tecrübesi odaya ayıracağı bolca zamanı ile bürokratik sorunlarda önümüzü açacak hamleleriyle büyük katkı sağlayacak bir isim.

Oda temsilciliğimizde ciddi de bir bürokratik işlemler silsilesi var. Aynı zamanda odamız sadece bir sekretere terk edilmiş durumda. Nuray hanım herkesin derdine yetişmeye çalışıyor. Allah, ondan razı olsun.

Dilek Barışkan, ekibimizin en çalışkanı diyebileceğim bir isim. Biraz kırılgandır, ancak karakterini çok iyi anladım ve onu sadece ben anlayabiliyorum. Temsilciliğimize ciddi gönül vermiş, bundan önce ki bütün organizasyonlarına katılmış çok aktif, yardımsever, mücadeleci tam bir joker. Bizim tüm eğitim konularının hazırlığından sorumlu olacak bir isim.

Mesleğimizin inşaat kısmında yardımcı hizmet sektöründe Demir Bükücü güçlü karakteri ile piyasada esnaflık yapan, derin hayal gücü olan, birlikte fikirler ortaya çıkarmaktan müthiş keyif aldığım bir genç.

Onu ekibe dahil edebilmek için, tam 1 saatime ve laranjit olup sesimin kısılmasına sebep oldu. Çok güçlü ve donanımlı bir karakter. Temsilcilik için ve Yalova için büyük kazanç. Güzel işler başaracağız onunla.

Şeyma Nur Beniz eski yönetimin saymanı, yüksek lisans öğrencisi mezun olmak üzere. Pandemiden dolayı temsilcilikle alakalı yapmak istedikleri hayal olmuş. Çok istekli, ilk görüşmemde pandemi bizi durdurdu, ‘çok üzgünüm’ dedi.

‘Üzülme o zaman gel aramıza bize tecrübelerini aktar, zaman çok kıymetli’ dedim.

Ayşe Karagözlü, Mesleğinden çoluk çocuk büyütme derdiyle uzaklaşmış, yeniden geri dönmek isteyen enerjisini toplamış bir arkadaşımız. Çalışmak, Yalova için katkı vermek istiyor. Dedim ya biz burada bulunmak isteyenleri tercih ediyoruz. Seçimden sonra benim işim var, maçım var kimse demeyecek bir ekip oluşturuyoruz.

Metin FİLGÖZ, ‘ne kadar genç hissetsem de yaşım oldu 45’ diyor. Aramızda ki gençlerle yapacağımız projelerde onların seviyesine yakın olmasını arzu ettiğim için bir genç seçtik.

Yine aynı sebeplerden gönüllü, karakterli, iyimser ve yapıcı bir isim. Pozitif bir ekip olmak, bizim için en değerli şey. Çünkü yapıcı olanı, birleştiricisi olacağız.” Şeklinde konuştu.