İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu av yasağının gırgır, trol, algarna, manyat ağları ile avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsadığını ifade etti.

  Parıldar, “Bu gemiler 4/1 Nolu Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde belirtilen kurallara uymak şartıyla uluslararası sularda avcılık yapabilecekler. Yine 4/1 Nolu Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde belirtilen kurallara uymak şartıyla uzatma ağları ile avcılık yapmak, dönem boyunca serbest olacak” dedi.

Parıldar, ‘260 adet deniz/gemi denetimi yapıldı’

  Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Parıldar, “01 Eylül 2018 ile 15 Nisan 2019 tarihleri arasında toplam 260 adet deniz/gemi denetimi yapılmış, denetimler esnasında Bakanlığımız tarafından getirilen yasak ve sınırlamalara uyulmadığı gerekçesiyle toplam değeri; 139.825 TL olan 57 adet idari para cezası kararı uygulanmıştır. Doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillerin garanti altına alınması için getirilen yasaklara uyulmasını tüm balıkçılarımızdan önemle rica ediyoruz” açıklamasını yaptı.