Vali Erol, Anne sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlığın, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolü, bir ömür boyu dualarını üzerimizden eksik etmeyen annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum.

Toplumumuzun temelini oluşturan aile, ailenin temel yapı taşı ise annelerimiz, hepimiz için şefkat yuvası ve güvenli bir limandır. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, hayatımıza her zaman yön vermiş ve bizlere yol gösterici olmuşlardır. Bizleri daima koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen ve varlığıyla hayatımıza anlam kazandıran annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.

Sevgili Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’inde annelik dünyanın en müstesna mertebesi olarak görülmüş, vaktinde kılınan namazdan sonra en faziletli amelin anneye iyilik etmek olduğunu, Allah'ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşma yolunun anneye hizmetten ve anneye karşı saygı ve sevgide asla kusur edilmemesi gerektiği de açıkça belirtilmiştir.

Annelerimiz ömür boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Annelerimiz, başımızın tacı, gönüllerimizin ilacıdır. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlamasında ve uzakta olan annelerimizi sürekli aramalı, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadıklarını sorarak ilgilenmeli, hayırlı bir evlat olarak en önemli sorumluluğumuz olmalıdır.

Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” ifadelerine yer verdi.