Kaya, “Tüm önlemleri aldık”

Centa Kebap İşletmecisi Yıldıray Kaya, “Açılış talimatı geldikten sonra, işyerimizde uzman ekiplerle dezenfektan çalışması yaptırdık. Salata barı kaldırdık. Self servis yapılmasın, kendimiz servis edelim diye. Çalışma arkadaşlarımıza hijyen eğitimi verdik. Misafirlerimizi nasıl karşılayacağını ateş ölçümünü nasıl yapacağını, el dezenfektanını, mutfak temizliğini özenle anlattık. Normalleşme sürecinde misafirlerimizi bekliyoruz. Daha gelecek talimatlar var. Onları da harfiyen uygulayacağız. Herkese sağlık bekliyorum. Buraya gelirken içiniz rahat olsun gerekli tüm önlemleri aldık” dedi.

Meydan, “Bir tek çay satışıyla iş olmaz”

Kıraathane işletmecisi Recep Meydan, “Kahvemiz bomboş. Kahvehaneler açıldı ama insanlar rağbet etmiyor. Neden? Çünkü korkuyor. AVM’de her şey serbest, güzel, açıldı. Ama görüyorsunuz ki kahveler kısım kısım açıldı. Bir tek çay satışıyla iş olmaz. Esnafın işi zor. Kara kara düşünüyorum ki ben birde 60 yıllık esnafım. Ben kararsızım ne yapabiliriz diye. Gördüğüm kadarıyla esnaf çok mağdur. Şu küçük açılımın bence hiçbir esnafa faydası yok” ifadeleriyle normalleşme sürecini değerlendirdi.

Normalleşme süreci daha hızlı olmalı diyen Recep Meydan, “Mekânımız sabah 6’da açılıp 10’da kapanıyor. Zaten saat ona kalmadan 8’de biz kapatıyoruz çünkü kimse yok. Saat 10’a çeyrek kala da maçlar başlıyor. Biz bu maçların yayınlanması için para ödemeye devam ediyoruz. İşimiz Allah’a kalmış Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.