Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Ömer Fitoz, "İnsanlığın suskun kaldığı,vicdanların köreldiği, insaf ve izandan eser kalmadığı,ırka dayalı yapının yükselen değerler arasına girdiği bir çağı yaşıyoruz" dedi.

 Fitoz yaptığı açıklamasında; "Buradan hareketle,kadim coğrafyamız sancılı,bölgesel,mezhepsel farklılıklar,gerginlikler,çatışmalar akan kan ve gözyaşları bir türlü dinmek bilmiyor.Emperyal güçler bu coğrafyanın zenginliklerine hakim olabilmek için çeşitli senaryolar hazırlamakta ve hayata geçirmenin yollarını aramaktadırlar .Böl,parçala yut bunların genetiklerinde var.Aynı inançta olan insanları dahi mezhep farklılıkları sebebiyle birbirine karşı düşman yapmakta mahirdirler.Dün Mısır’da,Libya’da,Irak’ta ,bugün Suriye’de ve Kuzey Irak’ta Barzani’yi kullanarak Kürdistan devletinin alt yapısı oluşturma gayretleri bu planın bir parçasıdır. Amaç belli. Siyonizmin yani İsrail devletine  daha geniş alanda egemenliğinin sağlanmasıdır.

 Diğer taraftan, Myanmar’ın Arakan bölgesinde Budist askerlerce Müslüman halka yönelik katliamlar devam etmekte.Binlerce Müslüman'ın öldürüldüğü,yüz binlercesinin Bangledeş’e sığındığı ve çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini ibretle görmekteyiz. Açlığa,susuzluğa mahkum edilen Müslüman kardeşlerimize insanlık duyarsız kalmakta.Uluslar arası kuruluşların ilgisizliği ortada.Evlerinden ve yurtlarından kovulan kardeşlerimizin perişanlığı,çaresizliği içimizi yakmakta.Peki Müslüman olan ülke yöneticilerinin konuya ilişkin vurdumduymazlıklarına ne demeli.Saltanatları bir gün yıkılacak,servetleri bir gün tükenecek.Petrole dayalı zenginlik  kaynaklarında ümmetin hakkı olduğunu ne zaman anlayacaklar.Hesabı nasıl verecekler.

Ümmetin derdini,sıkıntısını paylaşan yine sen oldun ey Osmanlı torunu.Konuya duyarlılığı gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız vahşetin ve dehşetin boyutlarını  birleşmiş milletlere taşıyarak insanlık dersini verdi.Ülkemizin yapabileceği yardım için ilgililere gerekli talimatı verdi. Eşi Emine hanımı ve oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ı vahşet bölgesine göndererek yerinde inceleme yaptırdı.Beraberinde Türk Kızılay Genel Müdürü Sayın Dr. İbrahim Altan’da bu ekiple birlikte olup bizzat olayı yaşayanlarla birlikte olmuştur.Tika aracılığı ile yardım başlatıldı.En önemlisi Türk Kızılay her zaman olduğu gibi insani ve İslami duyarlılığı göstererek kardeşlerimize verilmek üzere yardım kampanyası başlattı.Sayın genel başkanımız Dr. Kerem Kınık bey “Dünyada insanım diyen hiç kimse Arakan’a karşı sessiz kalamaz” diyerek insanımıza duyarlı olmalarını hatırlattı.Her yaşta ve her cinste yüz binlerce Arakan’lı Müslüman kardeşlerimize ihtiyaçlarını gidermek adına hayırseverlerimize “ARAKAN’A CAN OL” sloganıyla yardımlarını beklemekteyiz.

 Her zaman yardımlarıyla yanımızda yer alan çok değerli Yalovalı hayırsever kardeşlerimizin Arakan’a can olmalarını bekliyor,bağışlarını Türk Kızılay Yalova Şubemize yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.