Fitoz yaptığı açıklamada; "Toplumumuzun asırlar boyu devam edegelen yardımseverliği ve paylaşım geleneğini bu yılda Türk Kızılay’mıza yaptıkları Kurban bağışlarıyla ispatlamışlardır.Asri Saadetten sonra Yeryüzünde böyle bir toplumun varlığına ne şahit olduk ve ne de duyduk.Bizler böylesine bir medeniyetin mirasçıları olmaktan büyük bir onur ve şeref duymaktayız.Allah’a şükürler olsun.

       Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler Türk Kızılay aracılığıyla vekaletle Kurban Kesim kampanyasına yoğun ilgi gösterdiler.Bundan dolayı ülke genelinde olduğu gibi Yalova halkına teşekkür etmeyi borç bilmekteyiz.Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı bağışların önceki yıllara oranla katlandığını görmek şube yönetimi olarak bizleri son derece mutlu kılmıştır.Kurban bereketi yıl boyu sürsün sloganıyla yola çıkan Türk Kızılay’ımız ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirmiş, iyilik ve paylaşma şölenine dönüştürmüştür.

      Genel merkezimizce bu yıl hedeflenen Kurban Hisse miktarı 150 bin dolayındaydı.Bu miktar bayram öncesi günde yani arefe günü saat 12.00 tamamlanmış olup gelecek olan bağışların  üzülerek kabul edilemeyeceği  talimatı ile noktalamış olduk.

Yurtdışı yapılan bağışlar genel merkez yetkilileri ve şube başkanlarımız tarafından bizzat yerinde kesimleri yapılarak ihtiyaç sahiplerine en seri bir şekilde dağıtılmıştır.Bağışçılarımıza ve ülkemize dualarıyla teşekkür etmişlerdir.

Yurtiçi bağışlar ise,Et ve Süt kombinalarında hijyenik ortamda kesilerek,ayıklanarak konserveye dönüştürmek suretiyle kavurma ve kıyma olarak ihtiyaç sahiplerine sunulmaktadır.

     Bu güzel hizmette emeği geçen başta genel başkanımız Dr. Kerem Kınık olmak üzere Şube başkan ve yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum.Allah kendilerinden razı ve hoşnut olsun" dedi.