29 Ekim-4 Kasım Türk Kızılay’ı haftası olması nedeniyle Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Ömer Fitoz açıklamada bulundu. Ömer Fitoz; “1868 yılında beyaz ay anlamına gelen Hilal-Ahmer adıyla kurulan, daha sonra da Cumhuriyet döneminde Türk Kızılay Derneği olarak değiştirilen Kızılay’ımız bir buçuk asırdır, savaşta, barışta, tabii afetlerde aziz milletimizin yanında olduğu gibi kıtalar arası, din, dil, mezhep, meşrep ve ideoloji ayırımı yapmadan yardıma muhtaçlara el uzatmaktadır. Ayrıca eğitimden, sağlığa, ekonomiden meslek edindirmeye ve üretime yönelik katkı sağlamaktadır.

      Medeniyet değerlerimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün göstergesi olan Türk Kızılay’ı, üzerine aldığı görev ve sorumluluğu kurulduğu tarihten itibaren başarışla yerine getirmekte ve bu güzel hizmetleriyle milletimizin olduğu kadar Dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçların gönlüne girmeyi başarmıştır.

       Buradan hareketle felaketlerden ve savaşlardan uzak, huzur dolu aydınlık yarınlarda hep birlikte var olabilmek umuduyla Yalova’lı hemşerilerimizin, bağışçılarımızın, ilgilerini ve katkılarını esirgemeyen gönüllülerimizin, fedakar ve cefakar Kızılay yöneticilerinin, Kızılay haftasını kutlarım” ifadelerini kullandı.