HABER: Abdullah Bozkurt

Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi'nin 19 Ağustos sebebi ile Yalova Belediyesi destekleri ve Yalova Valiliği katılımı ile Yürüyen Köşk'te anma programı düzenledi. 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü saat 19:23’te başlayan programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi Başkanı Zeynep Dağdevirenoğlu katılım gösterdi.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşliğindeki programın akışı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından ADD Yalova Şube Başkanı Zeynep Dağdevirenoğlu konuşması ile devam etti. Zeynep Dağdevirenoğlu gerçekleştirdiği konuşmada, “91 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk ilk defa şehrimizi ziyaret etmiş, “Yalova benim kentimdir” diyecek kadar çok sevmiştir. Hem ülke hem de Yalova için pek çok önemli kararı burada almıştır. İçinde bulunduğumuz bu mekan yani “Yürüyen Köşk” benim için ve öyle sanıyorum ki sizler için de çok özel bir yer. Biraz sonra sunumda hikayesini göreceğimiz bu mekana her geldiğimde zihnimde şunlar canlanır: Atatürk’ü köşkün içinde hayal ederim. Bilirim ki burayı sadece dinlenmek ve düşünmek için kullanmış. “Keşke” derim “bilebilseydim” pencereden denize bakarken ne düşündü? Burada hangi kararları aldı? İçerideki odada hangi kitabı okudu? Onun spora, doğaya, hayvanlara, çocuklara olan sevgisini düşünürüm. Sadece büyük bir lider değil, kocaman kalbi olan bir insandır benim için.

Demiş ya; Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. Bu şehirden Mustafa Kemal Atatürk geçmiş. Korumak, yaşatmak ve nesilden nesile aktarılması gereken izler bırakmış. Bize de düşen anlatmak, daha çok anlatmak. Ben sözü daha fazla uzatmadan ortak paydamız Atatürk diyor ve düzenlediğimiz bu anma gününde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Anma programı Atatürk ve Yalova konulu, Umut Küçükbayraktar'ın sunumu ve son olarak Şeffaf perdede Atatürk video gösterimi ve kendi sesinden konuşması ile sona erdi.