Hızla gelişen 3 D printer teknolojisinde kullanılan flagmentlerin yerli ürünlerinin Yalova’da üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dede, özellikle ithal ürünlere talebi azaltacak bu tür girişimcilerimizin desteklenmesinin gerektiğini vurgulayarak, artık üretim yapımızın işgücü ve işverenimizin ülkemize katma değer üretecek inovatif ve dünya pazarında yer bulmaya dönük kurgulanmaya başladıklarını ifade ederek, genç girişimcilere teşekkür etti.

PORİMA Firması kurucularından Mühendis Serhat Oran ziyarette yaptığı açıklamada, ’Önce İTÜ Teknik Destek ve Yatırım Desteği ile KOSGEB’e başvurduk. Çünkü imkânlarımız tek kaynakla destek üretim hattı almaya yetmiyordu. Bizim elimizdeki miktar ve KOSGEB desteği ile bunu sağladık. Satışlara başlamamışken, nitelikli çalışan mühendis desteğine ihtiyacımız oldu. Bu konuda da İŞKUR’dan destek aldık. Devlet destekleri bizim gibi genç girişimciler için çok önemli, çünkü ilk etapta devlet destekleri ile büyüme imkânımız olabilir’ dedi.

  Oran; üretim ve pazarlama kapasitemiz arttıkça, ek istihdam sağlayacak İŞKUR’un istihdam desteklerinden faydalanmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.