Koruyucu Aile” hizmeti yönelik çalışmalar 2013 Ocak ayı itibari ile İlimiz Valisi Sayın Esengül Civelek’in öncülüğünde başladığını söyleyen Uzun, ‘Koruyucu aile hizmeti ile öz ailesi yanına dönme imkanı olmayan çocukların koruyucu ailesi yanında bir aile ortamında büyümeleri amaçlanmaktadır” dedi.

Yalova halkının, koruyucu aile hizmeti konusunda bilgilendirilmesi gerek

         Uzun, ‘İl Koruyucu aileliği halkımıza tanıtmak amacıyla il ve ilçelerimizde 6 büyük çaplı toplantı düzenlenmiştir. Yine ilimizde okullarda, kuran kurslarında ve Emniyet Müdürlüğünün Çocuk şube biriminde küçük çaplı bilgilendirme toplantılarıyla birlikte toplam 15 toplantı düzenlenmiştir. Tüm Yalova halkının Koruyucu aile hizmeti konusunda bilgilendirilmesi ve farkındalık yaratılması için ilimizdeki bu tür bilgilendirme toplantılarına devam edilmektedir’dedi.

Ödemeler çocuğun yaşına, eğitimine göre aylık 350 ile 780 TL arasında değişmektedir

  Uzun, ‘ Yapılan koruyucu aile tanıtımlarıyla birlikte halkın koruyucu aile hizmetine ilgisi artmış ve İlimizde daha önceki mevcut koruyucu aile sayısı 4, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 6 iken, 3 aylık gibi bir sürede bu sayılar iki katına ulaşmıştır. Şu an itibari ile ilimizdeki koruyucu aile sayısı 8, koruyucu aile yanındaki çocuk sayımız ise 13 olmuştur. Bu ailelerden 5 aile 2 kardeşe koruyucu ailelik yapmaktadır. Yeni müracaat eden ailelerin işlemleri de hızla tamamlanarak uygun koruyucu ailelere çocuk yerleştirme işlemlerine devam edilmektedir. Koruyucu ailelere yanlarına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalarına karşılık İl Müdürlüğümüzce aylık ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler çocuğun yaşına, eğitimine göre aylık 350 ile 780 TL arasında değişmektedir. Ayrıca çocuğun servis, kurs, giyim ücreti ayriyeten ödenmektedir. Bunun yanında daha önceki dönemlerden farklı olarak koruyucu ailelerin kendine ait bir sigortası ya da sosyal güvencesi yok ise bu kişilerin sigortası ödenerek hem kendine ait bir sosyal güvencesinin olması sağlanmakta hem de emekliliğin yolu açılmaktadır’ dedi.

     Uzun,’ 25-65 yaşında olan, en az ilkokul mezunu olup, düzenli bir geliri olan ve Koruyucu aile olmak isteyen kişiler evli iseler eşleriyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze müracaat edebilecek’dedi.