Suwon Belediye Başkanı YeomTae-Young’un daveti üzerine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı temsilen kardeş şehrimiz Suwon’a giden Belediye Başkan Yardımcıları Güleç ve Kuleli, iki kardeş şehir arasında yapılması planlanan projeler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Halit Güleç, “Güney Kore ziyaretimizden biriktirdiğimiz anılar ve kurduğumuz sıcak temaslar ile döndük. Suwon’a yaptığımız bu ziyarette Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın ziyaretinden kalan izlere de şahitlik ederek, Suwon Belediye Başkanı YeomTae-Young’a, başkanımızı temsilen hediyelerini takdim ederken başkanımıza gönderilen hediyeleri de teslimaldık” dedi.

Güney Kore’de yaptıkları ziyaretler hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Güleç, “Ankara İlköğretim Okulu’nu gezerek öğrencilerin başkanımıza yazdıkları mektubu alırken, aynı zamanda öğrenciler ile daha önce gönderdiğimiz Yürüyen Köşk maketini de ziyaret ettik.Samsun İnavasyon Müzesi’ni sonrasında başkent Seul’a giderek 2002 Dünya Kupasının yapıldığı Seul Futbol Stadyumu ile savaş müzesini gezerkenKore halkının Türklere minnettarlığına ve sevgisine de şahitlik ettik” dedi.