Zamandan mekândan bağımsız kamu yönetimi hakkında açıklama yapan Gültekin, ‘ Zambak, soğanlı bitkiler içinde insanların tanıdığı en eski bitki. Saflık temizliği simgeler. Zambak soğanı toprağa dikildiğinde, önce aşağıya doğru kök kısmı oluşur. Toprak üstünde diğer kısımlar daha sonradan gelişir. İyi bir zambak bitkisi yetiştirmek için ışık zorunludur. Yetersiz ışıklandırma bitki gelişimini olumsuz etkiler. Zambak açık havada yetiştirilen bir bitkidir. Belediyenin uygulamaya başladığı ZAMBAK (Zamandan mekândan bağımsız kamu yönetimi) bilgi ortamında uygulanması kolay bir sistem. Fakat bu sistemin kök salması lazım. Yönetimler değişse bile bu olayın devam etmesi için halkın benimsemesi ve sahip çıkması gerekiyor. Bir zamanlar, e-Y@lova bilişim teknolojisi iyi niyetlerle ele alınmıştı. Sonra yönetimin değişmesi ile başkalarına ait güzel şeyler bile benim yaptığım daha doğrudur. Senin yaptığın yanlıştır. Mantığı içinde hareket edildiğinden Yalova çok şey kaybetmiştir.

    Zambak bitkisi yetiştirmek için ışık ne kadar zorunluysa zamandan mekândan bağımsız kamu yönetimi elemanları için ışık verebilecek liderlere ihtiyaç var. Zambak adı altında bunu dejenere ederek bankamatik memurlarına izin verilmeyeceğine yürekten inanmak istiyoruz. Mekânın fazla gerekmediği yüzünden belediye binasının özel üniversiteye verilmesi gündemde. Bir zamanlar kentin içinde yapılan hastanelerin Hacımehmet Ovasına gitmesi konuşulurken şehir merkezinde oluşacak bir özel üniversite nasıl bir yoğunluğu gündeme getirecek, siyasilerin bunu düşünmesi lazım. Son zamanlarda Türkiye’de oluşan ben her şeyin en iyisini bilirim mantığı Yalova’da oluşmaya başladı. İskambil kulelerinden oluşan bu mantık her zaman yıkılmaya mahkûmdur’dedi.

   Belediyenin Gazipaşa caddesindeki Cumhuriyet dönemi binalarından tekel binasının yıkılıp yerine yenisinin yapılarak Belediye memurlarının oraya geçmesi projesi gündemde olduğuna da değinen Gültekin, ‘Rantı en yüksek olan bir caddeye resmi kurum yapıyoruz. Belki de aşağıda oluşacak dükkânları müteahhide vererek üst kısımları alarak binayı bedavaya mal edebiliriz!

 Otopark yasağı olan yayalaştırılma düşünülen bir yerde resmi kurum yapılmasını halkın takdirine bırakıyoruz’ dedi.

     Gültekin, ‘2003 yılında Yalova sağlıklı kentler projesinde ulaşım bölümünde, araba kullanımını azaltan ve daha fazla yürümeyi bisiklete binmeyi teşvik eden sağlıklı ulaşım kaynakları daha iyi bir kamu ulaşımını desteklemiştir. Bisiklete binme yürümeye ve kamu ulaşımının kullanımı sağlığı dört yolla etkilemektedir. Bunlar egzersiz yapılmasını sağlamakta, ölümcül kazaları azaltmakta, sosyal teması arttırmakta ve hava kirliliğini azaltmaktadır, denilmektedir. 10 yılda bisikletle ulaşım istenilen seviyeye getirilememiştir. Mimarlar odası olarak bu projeye inandığımız için anaokullarından işe başlayarak çocuklarımıza bisikleti sevdireceğiz. Gelecekte oluşacak Yalova Mimarlar Odası yönetimleri, bu projeyi sonuna kadar götürecektir. 10 yıl sonra bisiklet yollarında Yalovalıları görme umudunu yaşıyoruz. Gerçekleştireceğimize de inanıyoruz.  Sivil toplum kuruluşları ve halk ile el ele verirsek başaracağımıza inanıyoruz’dedi.
  Yalova’da trafik sorunu olduğunu, yetkililere göre de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyen Gültekin, ‘10 tane esnaf, 10 tane taksi şoförü, 10 tane özel araç sürücüsü ile toplantı yapsalar trafik sorununun, çözülme başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Emniyette trafik müdürlüğünde çok başarılı insanlar var. Bunlardan yeterli derecede yardım alındığını zannetmiyoruz. Padişahım çok yaşa mantığı Yalova’ya çok şey kaybettiriyor. Yalova Mimarlar Odası olarak her eleştirimiz Yalova içindir. Yapıcı eleştirilerle iyi bir yere gelmek istiyoruz’dedi.

   Son zamanlarda Yalova'da bazı siyasi ve bürokratların, makam zırhına sığındıklarını gördüğünü söyleyen Gültekin, ‘Bu tür makamları kullananların, üstündeki zırh değil ateşten bir gömlek olduğunu hatırlatırız. Her şeyin en iyisini ben bilirim, insanları kullanırım, en büyük benim, güç bende mantığı Yalova’ya çok şey kaybettirdi. Bu gibi kişilerin ara sıra senden büyük Allah var diyecek birisini bulmalarını tavsiye ederiz. Biz Mimarlar odası olarak Yalova’yı seviyoruz’ Dedi.