HABER: Abdullah Bozkurt

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Bugün İl Genel Meclisimiz daha önce kendilerine başvuru yapan sahibi aynı iki OSB’nin karma OSB’ye çevrilmesi halinde % bilmem kaçlık paylarının ne olacağını tartışacak. Ama gerçek farklı. Saraydan gelen talimat var. Sermaye grupları Ankara’yı bağlanış. Buraya da emir telefonlarla gelmiş. Daha 2 ay önce bu konuda tüm kamuoyunu uyardık. Siyasi partilerin il başkanlarıyla toplantılar yaptık. Herkes Yalova’da İhtisas OSB’lerin oluşması konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Şimdi bu firmaların daha birleşme süreçleri bakanlıkta gerçekleşmemiş. Yalova İl Genel Meclisi Ankara’dan emirle destek içeriğinde bir karar alıp Ankara’ya göndermeye çalışıyor. Muhtemelen dediler ki Ankara’dan “bu iş sakat “siz bize karma OSB istediğinizi yazın ki biz de onaylayalım. Buradaki kurnaz siyasetçilerimiz de yetkileri dışında bugün “Bunlar birleşirse, karma OSB olursa % payımız ne olacak başlıklı gündem maddesi koymuşlar.

Bu ne saçmalık ne gereksiz bir gündem maddesi. Daha birleşmeleri olmamış, yetki il genel meclisinde değil önceden Ankara’nın elini rahatlatmaya yönelik neredeyse bir “referans mektubu” hazırlıyorlar. Bunu da saçma bir gündem maddesi yaratarak yapmaya çalışıyorlar. Şimdi bugün 2-3 ay önce sokaklarda “Biz de karma OSB’ye karşıyız” diye gezen AKP’li ve MHP’li il genel meclis üyelerini izleyeceğiz. Saraydan ve sermaye bürokrasisinden gelen emirle Ankara’nın emir erleri gibi mi hareket edecekler yoksa Yalova’nın geleceğini düşünen yerel siyasetçiler gibi mi?

Bizim içimiz rahat en başından beri Yalova’da sanayinin İhtisas OSB’ler olarak yapılandırılması ve Yalova’da hangi sanayi kollarının olmaması gerektiğini, kırmızı çizgimizin çevreye duyarlılık olduğunu her platformda söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Örgütünün bu konudaki duruşu nettir ve sadece Yalova’nın çıkarlarını düşünerek hareket etmektedir. Bugün il genel meclisinde yapılması gereken bu saçma maddeyi gündemden düşürmek ve karma OSB talebini reddetmek ve eğer ileride Ankara’dan resmi bir birleşme onayı gelirse bunun teknik içeriğini düzeltmeye çalışmak olmalıdır” açıklaması yaptı.