Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatları doğrultusunda Kazımkarabekir Mahallesi Onur sokaktaki parkın 17 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen açılışına Hakan Sel'in eşi Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Sel ile Hakan Sel'in annesi Melek ve babası Necmettin Sel de katıldı.

Başkan Salman, ‘Farkındalık yaratıyoruz’

  Gelecek kuşakların yaşanılan bu olayları bilmeleri için farkındalık yarattıklarını belirten Başkan Salman; “Parklara isim veriyoruz, bu parklara isim vermenin altında yatan sebep sadece benim ailece olan duyarlılığım değil. Çeşitli nedenlerle özellikle genç yaşta hayatını kaybetmiş evlatlarımızın, kardeşlerimizin isimlerini biz parklara veriyoruz. Buradaki düşüncem, mantığım gelecek kuşaklarda bir bilinç, bir duyarlılık ve bu insanların neden yaşamını yitirdiğini bilmeleri ve gelecekte alınması tedbirlerle yönelik bir farkındalık yaratmaktır” dedi.

‘Ben kendimi daha çok sorumlu hissettim’

  Mısra Sel’in mücadelesini sosyal medyadan yakından takip ettiğini belirten Başkan Salman; “Tabi beni etkileyen ise hem eşini hem de oğlunu kaybeden Mısra hanımın sosyal medyada verdiği savaş benim için çok önemliydi. Onun bu mücadelesini takip ettikçe ben kendimi daha da çok sorumlu hissettim. Kadere iman etmişiz, ama yüce rabbim diyor ki; ‘hiç ölmeyecekmişiz gibi bu dünya için, yarın ölecekmişiz gibi öbür dünya için çalışın’ diyor. Yani kadere kendimizi bırakmamamız gerektiğini bütün önlemleri ve tedbirleri almamız gerektiğini belirtiyor yüce rabbim. Bu kaza meydana geldiğinden beri mücadele veren Mısra kardeşimizin haklılığı maalesef yine geçtiğimiz günlerde meydana gelen tren kazasıyla ortaya çıktı” dedi.

Mısra Sel ‘Kalp yükümüzü hafifletti’

  Bir evlat acısını ancak evladını kaybeden bilir diye sözlerine başlayan Mısra Sel; “Ben sözlerime bundan 5 ay önce Çorlu’da yaşanan tren kazasında kaybetmiş olduğum oğlum, eşim ve 24 vatandaşımızı sevgi, saygı ve rahmetle anarak başlamak istiyorum. Ayrıca buradan geçtiğimiz hafta yine tren kazasında kaybetmiş olduğumuz 9 vatandaşımızı da anıyorum. Parklar çocuklar için oyun alanlarıdır. Benim çocuğum ihmaller yüzünden toprağın altındadır. Bu park tüm çocuklara armağan olsun ve bundan sonra olmayacak ihmallerde güzelce burada oynayıp hayatlarını yaşasınlar. 5 aydır çok büyük acı çekiyorum. Bir evlat acısını ancak evladını kaybeden anneler bilir. Bu acıyı paylaşmak, bu acıya dokunmak bizlerin biraz olsun kalp yükünü hafifletmiştir. Bu duyarlılığı gösteren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a ve eşi Dilek hanıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnsanlık duyarlılıktan geçiyor. Bugün benim başıma gelen yarın umarım kimsenin başına gelmez” dedi.

Necmettin Sel, ‘Vefa Salman’a çok teşekkür ediyorum’

  Kazada hayatını kaybeden Hakan Sel’in babası, Arda Sel’in dedesi Necmettin Sel ise; “Mutlu gün demek istemiyorum, kolay değil evladımızı torunumuzu kaybettik. Böyle olaylar umarım bir daha yaşanmaz ve gereken tedbirler alınsın artık. Ben Vefa Salman’a çok teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdı. Burada yaşayanlara da bu parka sahip çıkmasını istiyorum” dedi.