Sahipli bir köpeğin, Kaju’nun barınakta “kaybedilmesi” veya belirsiz bir akıbete uğramış olmasına isyan eden hayvan severler belediye binası önünde pankartlar açtı.

     Bağımsız Hayvan Hakları Savunucuları Yalova İl Danışmanı ve DOHAYKO il temsilcisi Tuğba Er, ‘İstanbul da yaşayan sahibi Songül Atlı, Yalova’ya geldiğinde Kaju’nun barınağa verildiğini öğrendi. Barınağa giden Atlı Kaju’yu sorduğunda nerede olduğunun bilinmediği,  yavruları ile kaçmış olabileceği söylendi. Barınaklarda çok fazla ihmal var. Çoğu zaman barınaklarda veteriner bile bulunmuyor.  Hayvanlar ölüme terk ediliyor’ dedi.

     Yaralı hayvan ihbarlarında aracın, arızalı veya yakıtsız olduğu cevaplarının alındığını söyleyen Er, “Toplanan sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için çalışmalar yapılmalı fakat doğal ortamından uzaklaştırılmamalıdır’ dedi.

     Eski Türklerin hayvanlara çok önem verdiklerini söyleyen Er, ‘’Konu, defalarca Yalova Belediyesi’ne yazılı ve sözlü olarak aktarılmışsa da, olumsuzluklar giderilmemiş, durum değişmemiştir. 3 yaşındaki Golden’ın ve yavrularının akıbetini, öğrenene kadar çalışmalarımız sürecek’ dedi.