7 Aralık 2018 günü yapılan açılış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşuyla başladı, arkasından İstiklal Marşı okundu. Kurdele kesiminin ardından ise kuleden kuşlar izlendi.

Altınova ilçesinde bulunan Hersek Lagünü Kuş Gözlem kulesi açılışına,Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosunve İl, İlçe ve belde teşkilatlarından yöneticiler ve orta okul öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

İlk olarak açılış konuşmasını ev sahibi Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral yaptı. Açılışa katılım gösterenlere teşekkür eden Oral, Hersek Lagününde belli zamanlarda konaklayan kuş türlerinden bahsetti. 2004 yılından bu yana en çok göçü bu dönem (2018) yaşandığını söyledi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptığı konuşmasında; ‘Öncelikle otoyol ve köprünün yapılışında, bir kavis ortaya çıktı. Bu kavisin yapılmasıyla Altınova’ya bir plaj kazandırıldı. İl Başkanlığı yaptığım 4.5 yıllık sürede Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile güzel çalışmalarımız oldu. Oral, Altınova’yı; sanayiyle, turizmle, tarih ile buluşturdu. Bu projede çok faydalı bir proje olacak inşallah. Sn. Oral’a teşekkür ediyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep beraber Yalova’da hizmete devam edeceğiz’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yalova Valisi Muammer Erol yaptığı konuşmada “Örnek alınmaya değer bir husus. İnşallah bundan sonraki dönemde de bizim görevimiz ve sorumluluğumuz nedeniyle başında bulunduğumuz merkezi idare ve birimleriyle, Belediyelerle birlikte çokça güzel işleri olur gönül-gönüle, kol-kola emeğimizi alın terimizi birleştirerek güzel işler yaparız diye ümit ediyor diliyorum. Emeği geçenleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah hayırlı etsin” dedi.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise, Altınova ilçe sınırları içinde yer alan Hersek Gölü’nün birçok tarihi değere sahip olduğunu, çok önemli medeniyetlerin bu bölgede uzun zaman yaşadıklarını belirtti.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş yaptığı konuşmada; “Bu güzel açılış programlarında biten projelerle, vaatlerle değil. Böylesine güzel eserlerle buluşuyoruz.

Bugün, bir ekolojik turizm projesi olan bu Kuş Gözlem Kulesinin açılışı için bir araya geldik. Altınova da, Yalova için ortaya koyduğumuz, çoklu gelişim stratejisini başarıyla uygulamış bir bölgemiz. Bu projede emeği geçen herkese biz minnet borçluyuz” şeklinde konuştu.

Toplu bir şekilde kurdele kesiminin ardından, Kuş Gözlem Kulesi gezildi.