Yalova’nın Soğucak Köyü, Höyüktepe mevkiinde, yaklaşık olarak 25 dönüm araziye 25 civarında müstakil ev için yapılan hafriyat ve inşaat çalışmalarına; Sugörün, Güney Köy ve Ortaköy’lü vatandaşlar ile il dışından gelen; Yalova TEMA, Yalova MAGDER, Yalovaplatformu, Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği, inşaatların bulunduğu bölgeye gelerek, burada basın açımlamasında bulundular.

Höyüktepe’nin dibine ruhsat almadan hafriyat çalışmaları yapıldığını ve inşaat yapımına başlandığı söyleyen Soğucak Köyü Muhtarı Musa Torlak, ‘Su toplama havzası (2 adet su havzası) olan, elektriği, kanalizasyonu olmayan, bir arazide yapılan inşaatlar kaçaktır.

Görüntü olarak doğayı bozan, köyümüze olumsuz etki edebilecek her türlü oluşumların karşısındayız. Biz millet olarak daha da birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu sadece bir başlangıçtı. Yarın ve sonraki günlerde bu oluşum devam ettiği müddetçe, çok daha farklı eylemler olacaktır. Soğucak Köyü’ne dışarıdan gelen çevreci arkadaşların bu konuya duyarlı davranmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde daha farklı eylemler ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Gereken yerlere müracaatlar yapıldı. Bunların sonuçlarını ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz’ dedi.

Doğa severler adına basın açıklamasında bulunan Soğucak Köyü sakinlerinden Yusuf Deniz İnan, ‘Sahte olduğu Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 5 adet sahte Yapı Belgesi ile 25 civarında yapılacağı iddia edilen arazide halen çalışlalar devam ediyor. Kanunları hiçe sayan, resmi kurumların gerekçelerini görmezden gelen bu inşatların yetkililerine, birilerinin artık dur demesini bekliyoruz’ şeklinde konuşarak, tüm Yalovalıları konuya duyarlı olmaya çağırdı.

Haber: Ayhan Polat