5000 metrekarelik alan üzerine yapılacak  olan Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma töreni; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Parti Meclis Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü’nün yanı sıra CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner, Naim Ardıç ve Dinçer İlhan, Belediye Meclis Üyeleri, Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Kalyoncu ile pazarcı esnafı ile birlikte mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Salman, “Sözlerimizi bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz”

Açılış öncesi yaptığı konuşmada Başkan Salman, “Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Adnan Menderes Mahallemiz Yalova’nın en güzel mahallelerinden biri olma yolunda ilerliyor. Yolları ile kaldırımları ile depremden sonraki yapılaşması ile sadece Yalova’ya değil Türkiye’ye örnek bir mahalle olma yolunda hızla ilerliyor. Biz bu mahalleyi ekibimizle, muhtarlarımızla bir araya gelerek pilot mahalle olarak tespit ettik” dedi.

6 ayda tamamlanacak

“Görüştüğüm her 10 Adnan Menderes Mahallesi sakininden 8'i kapalı pazar yeri istiyordu. Büyük bir mutlulukla bugün Adnan Menderes Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nin temelini atıyoruz” diyerek söze devam eden Başkan Salman, “6 ayda tamamlayacağımız kapalı pazar yeri Yalova'mızın ikinci kapalı pazar yeri olacak. Hemen ekleyeyim 13 Mahalle 77 Proje kapsamında Adnan Menderes Mahallemizde Amatör Evi ve Dernekler Sarayı gibi daha birçok özel projenin de temelini atacağız. Projeler için pilot mahalle seçtiğimiz Adnan Menderes Mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımıza kapalı pazar yeri hayırlı olsun” dedi.

Pazarcılar Odasından Vefa Salman’a teşekkür çiçeği

Konuşması sonrası pazarcı önlüğü giyen Başkan Vefa Salman’a Yalova’daki pazarcı esnafları adına çiçek verenYalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Kalyoncu, “Adnan Menderes Mahallesinde yapılacak ikinci kapalı pazaryeri için teşekkür ederiz” dedi. 

Temel atılmadan önce kurban kesilerek, dualar okundu

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Parti Meclis Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü ve CHP İl Başkanı Özcan Özel ve protokol üyeleri hep beraber temsili olarak temel atılması için hazırlanan bölüme geçtiler. Temel atılmadan önce kurban kesilen programda, hep beraber dualar okundu. Ardından Başkan Vefa Salman, CHP Parti Meclis Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü ve CHP İl Başkanı Özcan Özel butona birlikte basarak ilk temeli attılar.

Açılışa gelen tüm mahalle sakinleri ile tek tek ilgilenen Başkan Salman, verilen ikramda da mahalleliye sucuk ekmekleri kendi elleriyle dağıttı.