Vali  Muammer Erol başkanlığında  yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Yalova Üniversitesini temsilen Prof. Dr. H. Yunus Taş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Aydın Bakoğlu, İl Ticaret Müdürü Alpaslan Tunalı, İl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, TÜRK-İŞ Temsilcisi Murat Şahin, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Genel Sekreter Taner Eriş, HAK-İŞ Temsilcisi Nebi Karagöz, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Murat Arslanhan, MARKA Temsilcisi Murat Özkan ve Kadın Derneklerini temsilen Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Zuhal Karakoyun katıldı.

Toplantıda; 2020 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetlerin değerlendirildi.

İlin İstihdam verileri, 2021 1.Dönem Engelli ve Eski Hükümlü kendi işini kurma ve mesleki eğitime yönelik hazırlanan Projeler görüşüldü. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği, Nakit Ücret Desteği ve işsizlik ödeneği başvuru ve ödemeleri hakkında bilgi verildi. Kurul üyelerinin istihdam ve mesleki eğitime ilişkin görüş ve değerlendirmelerin alınması ardından toplantı sona erdi.