Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un başkanlığında yapılan toplantı; açılış, yoklama ve bir önceki Meclis Toplantısı’na ait kararların okunmasıyla başladı.

CHP Grubu adına söz alan Burçin Tangürek 6 tane soru önergesini meclise sunarak cevaplarını talep etmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri şu başlıklardan oluştu;

2. Madde, Kirazlı Köyü 163 ada 1 parselin “Yençok: serbest” olan yapılaşma şartının” Yençok 18,50 metre” olacak şekilde plan değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, o birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

3. Madde, Yalova Belediye Meclisi’nin 04.10.2021 tarih ve 267 sayılı kararıyla onaylanan plan değişikliğine yapılan vatandaş itirazının görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, oy birliğiyle İmar komisyonuna havale edildi.

4. Madde, İl Toprak Koruma Kurulunun 06/10/2021 tarih ve 2021/10-2 sayılı kararıyla Kamu Yararı Kararı alınması şartı ile Tarım Dışı Kullanımına izin verilen Yalova İli, Merkez İlçesi, Kazımiye Mahallesi, 0 ada 287-529, 204 ada 1, 205 ada 2, 207 ada 1-2-3 parsellere ilişkin; imar planı yapılmasının gerekliliğine dair karar alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

5. Madde, Meskûn mahal içinde bulunan yapı adalarında alınan altyapı bedellerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin vatandaş talebi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

6. Madde, Belediye sınırları içerisinde kurulu bulunan açık ve kapalı pazaryerlerinin 10 yıl süre ile işletilmek üzere belediye şirketine bedelli tahsis edilmesi ve bu işlemler için Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

7. Madde, Belediyeye ait 2 adet iş makinesi ve 1 adet kamyonetin Esenköy Belediyesine hibe verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

8. Madde, Paletli ekskavatör iş makinesinin Esenköy Belediyesinden hibe yoluyla alınması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

9. Madde, Dolu kadrolarda derece değişikliği yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

10. Madde, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliğinde yapılacak olan değişiklikle ilgili konunun Plan ve bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

11. Madde, Belediyenin 2022 Yılı Gelir Tarifesinin (Ücret) belirlenmesi ile ilgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

12. Madde, Belediyenin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce hibe edilen 1.000.000,00 TL'nin Kazıyıcı Yükleyici ve Kanal Açma Aracı olarak Devlet Malzeme Ofisi'nden temin edilmesi amacıyla şartlı bağış olarak kabul edilmesi ve bahse konu iş makinasının yaklaşık maliyetinin kalan bedeli olan 339.779,00 TL'nin belediye bütçesinin karşılanması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

13. Madde, 2021 Yılı Mali gider Bütçesinin ilgili müdürlükler arasındaki harcama kalemlerine ödenek aktarılarak münakale yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

14. Madde, Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Esasları ve Usulleri Yönetmeliğinin güncellenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun kararı oy birliğiyle kabul edildi.

15. Madde, 2022 yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun kararı oy birliğiyle kabul edildi.

16. Madde, Belediyenin 2022 Mali Bütçesinin görüşülerek karara bağlanması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantının diğer gündem maddeleri, 2 Kasım 2021 Salı günü saat 15:00’da gerçekleştirilecek olan ikinci oturumda görüşülerek karara bağlanacak.