AK Parti Yalova İl Genel Meclis Üyesi İdris Durmuş, “Muhtarlık konaklarının modernizasyonu program dahilinde devam etmekte. Burhaniye köyümüzde güzel bir örneği oldu. Gerek hizmet binalarının zamanla deformasyona uğramaları, gerek se de ısı izolasyonu yönüyle de bakıldığında bir ihtiyaç. Köylerimizde önceki dönemlerde yapılan hizmet binalarını program dahilinde modernizasyonu ve bakımı için İl Genel Meclisimizde karar alınmıştı. Bu yıl İlyasköy ve Çukurköy muhtarlık konaklarının tadilatını yatırım programına alındı. İl Özel idaremiz konu ile ilgili ön çalışmalara başlayacak. Muhtarlık konaklarının çok amaçlı olarak kullanımını önemsiyoruz.  Zamanın değişen ve gelişen ihtiyaçlarını da göz önüne alarak çalışmalarımızı güncelliyoruz. Köylerimizdeki talepleri bütçe imkanlarımız doğrultusunda değerlendirip öncelik ve fayda analizi ile zaman içerisinde karşılamanın gayreti içerisindeyiz.  Köylerimizdeki gençlerimizin daha kapsamlı şekilde onların talepleri bizim için önceliklidir. Köylerimizde bu açıdan gençlerin zamanlarını daha iyi geçirebilecekleri konularda projelerimiz önümüzdeki süreçte de olacak” şeklinde konuştu.

                  

Çukurköy meydan projesi

İdris Durmuş, “Bu yıl Çukurköy Köy Meydanı düzenlenerek Çukurköy’e has bir meydan yapılacak.  Projelendirme çalışmaları İl Özel İdaremiz tarafından yapılmaya devam ediyor. Her köyümüzün kendisine has özelliklerini köy meydanlarında öne çıkartmayı hedefliyoruz. Bu çalışmaları tüm ilçelerimizde program ve bütçe imkanlarımız ölçüsünde yapılacak. Yalova il genel meclis üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde iki yılı yakında geride bırakırken önümüzdeki 3 yıllık süreçte de bu çalışma hızımız artarak devam edecek” açıklaması yaptı.

       

İncelemeler devam ediyor

İdris Durmuş, “Yalova İl Genel Meclis üyesi arkadaşım Hayrullah Sarıhan ile köylerimize rutin çalışma ziyaret programlarımızı periyodik olarak yürütüyoruz. Bu kapsamda Çiftlikköy ilçemize bağlı Kabaklı, Denizçalı, İlyasköy ve Çukurköy'de devam eden yatırımları yerinde görmek ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili köy muhtarlarımız ve köylerimizdeki hemşerilerimizle cumartesi günü bir araya geldik. İlyasköy ve Çukurköy’de muhtarlık konaklarında muhtarlarımızla birlikte detaylı incelemede bulunduk. Onların taleplerini alarak tadilat çalışmasında nelerin yapılabilirliği konusunda istişarelerde bulunduk.

Faydalı bir inceleme programı oldu. Her bir köyümüz ayrı güzellikte. Her köyümüzün, ihtiyacı da talepleri de zaman içinde farklılık gösterebiliyor. Bu yönüyle bakıldığında hizmet ve yatırım planlaması yapılırken öncelikleri köy muhtarlarımız ve hemşerilerimizin taleplerini her zaman dikkate alarak yürütüyoruz. Gerek ilçelerimizdeki Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz, gerekse İl Genel Meclisi ve il Özel İdaremiz kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak her kuruşun hesabını yaparak ve önem derecesine göre hızlı şekilde yatırım ve hizmetlerimizi yapıyoruz. 2021 yılını da bu yönüyle iyi planladık ve köylerimize önümüzdeki süreçte yatırımlarımız artarak devam edecek. Bu vesile ile emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

Haber/Abdullah Bozkurt