Törene Hırvatistan’ın Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje, eşi Marlena Rılje ve belediye personelleri Anita Palada, Dean Bılıc, Denise Uljevic ile Yalova Belediyesi Başkanı Yakup B. Koçal, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve personeller katıldı.
     İmza töreni sonrasında konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Balkan ülkeleriyle barışın simgesi olması adına kardeş şehir uygulamaları başlattık. Hırvatistan’ın Trogir şehriyle daha önce kardeş şehir temaslarında bulunmuştuk ancak Sayın Başkan Damir Rılje’nin ilk kez Yalova’ya gelmesi dolayısıyla böyle bir tören düzenledik. 18 kardeşimiz arasında önceden yerini alan Trogir ile başlayan temasların hayırlı olmasını diliyorum. Türk milletinin asırlar boyunca barışla yaşadığı coğrafyada ticaretin, kültürel faaliyetlerin gelişmesi adına yapılan bu çalışmaları bizden başka belediyelerin yapmadığını biliyoruz. Bunu önemsiyoruz” dedi.
      Konuşmasına Türkçe sözlerle ‘selamün aleyküm’ diyerek başlayan Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje ise, Bu kardeş şehir anlaşmasını Trogir’de imzalamıştık. Yalova şehriyle dostluk kurduğumuzdan dolayı şeref duyuyorum. Yaklaşık 2 bin 500 yıla dayanan bir tarihimiz var. Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a, çalışma arkadaşlarına ve Yalova halkına çok teşekkür ediyorum. 38 ülke ile kardeş şehiriz. Bunların 20 tanesi Avrupa’dan, diğer ülkelerle ile şuan görüşme aşamasındayız. Bunu sadece bir araya gelip kutlamalar yapmak için değil yeni yatırımlar oluşturmak için de yapıyoruz. Daha güçlü olacağız” dedi.
    Damir Rılje konuşmasını Türkçe olarak ‘teşekkür ederim’ sözleriyle tamamladı.
İmza töreninin ardından Trogir Belediyesi yetkilileri Yalova Belediyesi’nin kamu yönetim projesi olan ZAMBAK(Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi) ile Karanfil Evleri projesi hakkında bilgiler aldılar.
 
     TROGİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN YALOVA BELEDİYESİ’NE ZİYARET
      Hırvatistan’ın Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje ve eşi Marlena Rılje ile beraber belediye personelleri Anita Palada, Dean Bılıc, Denise Uljevic’den oluşan heyet Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yalova Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Dereli de hazır bulundu.
     Üç gün süren temaslar çerçevesinde Yalova’yı gezme imkanı bulan heyet, kardeş şehirler arasında işbirliği yapmak için destek istedi. Yalova’da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje; “Amacımız kardeş şehirler arasında işbirliğini oluşturmak. Bu işbirliği ağı başta ticaret olmak üzere kültürel ve sosyal çalışmalar yaparsa kardeşlik bağları güçlenir. Çalışmalardan tüm şehirler fayda görür. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.
Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje ve beraberindeki heyeti Yalova’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, kardeş şehirler arasındaki işbirliği çalışmalarına destek için hazır olduğunu söyledi. Başkan      Koçal,“Ayağı yere sağlam basan çalışmaların her zaman destekçisi olduk. Kardeş şehir çalışmalarımızın amacı şehirler arasında ekonomik, kültürel, sosyal çalışmalar yapmaktır. Biz çalışmalarımıza güzel başladık, böyle devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.
   Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.