Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çizmelerini ayaklarına geçirerek, köydeki evinin bahçesini çapaladı ve fide dikti.

İnce, kendisinin köylü çocuğu olduğunu, çiftçilik, çobanlık yaparak büyüdüğünü ve toprağa aşık bir insan olduğunu belirterek, “Boş zamanlarımı evimin bahçe bakım işleriyle değerlendiriyorum” dedi.

İnce “Son 35 yıldır düzenli olarak her yıl, köyümdeki evimin bahçesine, fidan dikiyorum. Bahçemin bakımın bizzat kendim yapıyorum. Bahçemde her türlü sebze ve meyve yetiytiriyorum. Ispanak en ucuz sebzelerden ama en zor yetiştirilen bir üründür. Ispanağa birisi pahalı dedi mi, aklıma hep soğuk kış günlerinde dere kenarında ıspanağı yıkayan köylü kadınlar gelir. Benim hayatımda, ıspanak, elma ve etin ayrı bir önemi vardır.

Çocukluğumda, evimin bahçesinde yüzlerce elma ağacı vardı. Bu nedenle, şimdi elmaya verdiğim paraya acıyorum.

Ben, çocukluğumda çobanlık yaptığımdan dolayı eti özellikle kasaptan almaya özen gösteririm. Büyük marketlerden et aldığımda, sanki üreticiye yansımayacağını düşünürüm. Evinin bahçesinde yüzlerce ağaç bulunuyor. Hepsini kendim diktim. Milletvekili maaşı yetmediğinde, meyve sebze masraflarımı  bahçemde ürettiklerimden karşılayacağım” dedi.