İnce, ‘14 yıl önce, 17 Ağustos‘un ilk saatlerinde İzmit‘te, Adapazarı‘nda, Gölcük‘te, Yalova‘da, İstanbul‘da on binlerce yurttaşımızı yitirdik, deprem acısı yaşadık. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu depremde, yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, aynı havayı soluduğumuz hemşerilerimizi yitirdik. Dünyanın en etkin ve yıkıcı deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemiz deprem gerçeğiyle yaşamak zorundadır’ dedi. 

          Türkiye’yi yönetenlerin gerçeği göz ardı edip, ranta dayalı kararlar almakta olduğunu söyleyen İnce, ‘ Depreme karşı önlem almamak ne kadar cinayetse, kentlerimizde ranta dayalı kararlar almak da o kadar cinayettir.  Mühendis ve mimar odalarının yetkilerini gasp ederek, bilimsel gerçekleri göz ardı ederek, deprem vergilerini başka çalışmaların finansmanında kullanarak, imar yoğunluğunu arttırarak depreme hazırlık yapılamaz.

  Ülkemizi ve kentlerimizi yönetenleri deprem gerçeğini hatırlatıyor, deprem sonrasında değil, deprem öncesinde önlem almaya davet ediyorum. Büyük Marmara Depreminin 14. Yılında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum’dedi.