CHP il binasında gerçekleşen basın toplantısına, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve CHP teşkilatı katıldı.

       İnce, ‘Siz o partide halen ne duruyorsunuz’

AK Partililere seslenen İnce, ‘Bazılarınızın aileleri geçmişte CHP üyesiydi. Siz bugün gidip bu adamlara hizmet ediyorsunuz. Atatürk'e Cumhuriyete açıkça hakaret edilirken, Cumhuriyetin değerleri ayaklar altına alınırken sizin vicdanınız rahat mı bunlara soruyorum. Siz o partide halen ne duruyorsunuz. Rantiyeci değilseniz bırakın Atatürk'ün partisine gelin. Biz sizi bağrımıza basarız yine’dedi.

İnce, ‘Köşk yürüten Atatürk, bu konuda örnek alınmalı’

       İnce,‘Taksim'de AVM yapılabilmesi için ağaçlar kesiliyor. Yalova'da bir çınar ağacının kesilmemesi için köşk yürüten Atatürk, bu konuda örnek alınmalı’ dedi.

      İnce, ‘Sen egemen güçlerin hizmetkarısın’

Başbakanın 'Kral değilim ben hizmetkarım' sözünü eleştiren İnce, ‘Senin, hizmetkar olduğunu biliyoruz. Sen vatandaşın hizmetkarı değilsin. Sen egemen güçlerin hizmetkarısın. Sen emperyalistlerin hizmetkarısın. Ne zamandan beri hizmetkarlar vatandaşa gaz sıkıyor, ne zamandan beri hizmetkarlar Taksim'e AVM yapıyor. Ne zamandan beri bu toplumda hizmetkarlar bir buçuk liralık ilacı 12 liraya alması için zorunlu reçete istiyor. Ne zamandan beri hizmetkarlar milletin ne yediğine ne içtiğine karışıyor. Hesabını hep birlikte tabi ki soracağız’dedi.

İnce, ‘Gücüne ve etrafındaki 3 bin polise güvenme’
    Bu topraklarda Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye ayyaş diyecek bir babayiğiti, anaların doğurmadığını söyleyen İnce,’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" demiş. Atatürk ve İsmet İnönü'yü kastediyorsan o lafı sana yediririz biz. Sana o meclisi dar ederiz. Haddini bileceksin. Ondan sonra da sözcüsü kıvırıyor, sözün gelişi denildi diyor. Lafın gelişine göre değil prompterin akışına göre konuşuyorsun sen. O prompterden öyle aktığı için öyle konuştun. O arıza yapsa zaten ne söyleyeceğini bilemezsin sen. Gücüne ve etrafındaki 3 bin polise güvenme" dedi.

      İstanbul’da temeli atılan 3. köprünün adının Alevileri üzdüğünü ifade eden İnce, ‘Başbakan, neden Yavuz Sultan Selim ismini verdi. Bu topraklarda Aleviler var. Bunlar bir inanç grubu. Bu insanlar Yavuz Sultan Selim'i sevmezler. Sen neden toplumu geriyorsun. Toplumun her kesiminin kabulleneceği tarihimizden bir isim yok mu’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel