Etkinlik kapsamında öğrencilere; Mühendislik Meslekleri, Mali Müşavirlik, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Mimarlık ve Fizyoterapist Meslekleri tanıtıldı.

İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede tarafından yapılan açıklamada; Meslek tanıtım günleri kapsamında bu yıl ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre en çok tercih edilen bölümlerin tanıtılmasını hedeflediklerini ve bu kapsamda mesleklerinde uzman isimlerden oluşan toplamda 13 Konuşmacının etkinliğe davet edilerek, öğrencileri, mesleğe giriş koşulları, mesleklerinin incelikleri, yaşadıkları tecrübeler ve daha birçok konu hakkında detaylı olarak bilgilendirdiklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında, Sağlık Mesleklerinde; Fizyoterapist ,Yiyecek İçecek Hizmetleri, Mühendislik Mesleklerinde; Ziraat Mühendisi , Kimya Mühendisi , Harita Mühendisi ve Enerji Sistemleri Mühendisi , Mimar , İktisadi ve İdari Bilimleri Mesleklerinde, Mali Müşavirlik , İletişim Mesleklerinden ise Gazetecilik meslek gruplarından oluşan konuşmacılar mesleklerinin detaylarını anlattı.

Erhan Dede bu yıl ikincisini düzenlediğimiz meslek tanıtım etkinliklerinin öğrencilerin bilgi eksikliği nedeniyle yanlış meslek seçimlerini önleme noktasına çok faydalı olduğunu ve bundan sonraki süreçte İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı konuşmada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın doğru meslek seçimleri; mutlu çocuk ve mutlu gelecek anlamına geldiğini belirterek bu amaçla yapılan işbirliğinin ve meslek tanıtım faaliyetlerinin önemini vurguladı.

 

İşkur İl Müdürü Erhan DEDE ‘’Başta ülkemiz ve öğrencilerimizin geleceği için faydalı olacağını düşünüyoruz’’  diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek meslek mensuplarından gelen  katılımcılara plaketlerini teslim etti.