Toplantıya İl Müdürü Erhan Dede, SGK İl Müdürü Salih Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

  İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede tarafında yapılan yazılı açıklamada, “İstihdamın korunması ve artırılması, nitelikli istihdamın desteklenmesi gayesiyle Bakanlığımız himayelerinde, Kurumumuz ve SGK tarafından sunulan teşviklerin ve uygulamalardaki yeniliklerin işbirliği halinde sistematik bir yapıda duyurulması maksadıyla işverenlere ve işveren temsilcilerine bilgilendirme faaliyetleri yapılmaya devam ediliyor.

  Bu kapsamda Yalova Çalışma ve İş Kurumu ve SGK İl Müdürlüğü olarak, MÜSİAD Yalova Şubesine yönelik bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi” dedi. 

Ziyaretlerde birçok konuda bilgilendirme yapıldı

  Ziyaretlerde; İlave İstihdam Teşviki, Asgari Ücret Desteği, Genç Girişimcilere Yönelik Prim Teşviki, Prim yapılandırması, 5 Puanlık İndirim Teşviki, Engelli İstihdam Teşviki, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü(MEGİP), Kısa Çalışma Uygulaması konularında bilgilendirmede bulunuldu.

   Görüşmelerde ilin işgücü piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuş ve işgücü piyasası araştırması sonuçlarına dair bilgi verildiği belirtildi. Önümüzdeki dönemde geliştirilebilecek iş birliği alanlarının da değerlendirildiği toplantılarda İstihdam Fuarlarına katkı sağlanması, Derneğe üye işverenlere İŞKUR hizmetlerinin tanıtımına yönelik çalışmalara devam edilmesi konularında karar alındığı ifade edildi.

   İŞKUR ve SGK İl Müdürlüklerinin düzenli olarak derneklere, Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantılarına devam edileceği belirtildi.