Yaşamın birçok alanında hayati görevler üstlenen itfaiyecilerin haftasını kutlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Büyük özveri ile 7/24 esasına göre hayati bir görevi yerine getiren itfaiye teşkilatımızın haftasını kutluyorum” dedi.

Geniş katılım

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen programa; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kartav, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Burak Kılıç, Altınova Emniyet Amirliği Komiseri Seyid Çoban, Yalova Belediyesi İtfaiyesi yetkilileri, Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yük. İnş. Müh. Kubilay Karaca, Altınova Belediyesi zabıta Komiseri İlker Gülbahar, Altınova Belediyesi ALBEL Genel Müdürü Temel Baş ve Altınova Belediyesi personeli katıldı.

“Kutsal görev”

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 306. yıl dönümünü ve itfaiyenin belediyelere geçişinin 97. Senesinin kutlandığını hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İtfaiye Teşkilatımız 7/24 kutsal bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiyecilerimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveri ile çalışmakta. Teşkilatımız, yangınların yanı sıra doğal afetlerde ve kazalarda da görev almaktadır. Bu kapsamda Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğimizi olası durumlarda daha hızlı mücadele edecek şekilde gerekli personel ve araç-gereçlerle güçlendirmekteyiz. Öte yandan, personelimizin eğitimleri de düzenli olarak devam etmektedir” dedi.

“Rahmetle anıyoruz”

Yeniden yapılanan Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nin Başkan Oral’ın verdiği destekle en iyi noktalara geldiğini ifade eden Altınova Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, “Büyük bir özveri ve fedakârlıkla canları pahasına emek veren tüm itfaiye teşkilatımızın İtfaiye Haftası’nı kutluyoruz. Bu uğurda can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda, Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde göreve yeni başlayıp teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamlayan personellere sertifikaları verildi.