Şimşek, “Misyonumuz güçlü kadın, güçlü Türkiye”

Programın açılışında konuşma yapan AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek; “Şimdiye kadar birçok kez gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılarımız içerisinde belki de bugün benim için en heyecan verici olanını ve en değerli olanlarından birini gerçekleştiriyoruz. Çünkü buradan baktığımda görüyorum ki; herkes unvanlarını, ideolojilerini ve siyasini kimliklerini bir kenara bırakarak siyaset üstü gördüğümüz toplumda kadının güçlenmesi inancı ve misyonu ile tek yürek, tek amaç ve aynı çatı altında bir arada.

Bizler hep şunu savunduk; Kadın toplumsal işleyişin seyircisi değil temelidir. Bir aileyi yönetmekten bir devleti idare etmeye kadar uzanan zincirin en güçlü halkasıdır. İnancımız gereği insanın insana üstünlüğünün olmadığını vurgulamakla beraber, kadının toplumsal mekanizmada pozitif ayrımcılığa tabii tutulmasını gerektiren bir süreci de tüm gücümüzle en iyi şekilde yönlendirmeye gayret ediyoruz.

Kadının güçlü yönlerinin ortaya koyan, hayatın içinde hak ettiği yere koymaya çalışan, kadına değer veren, kadınlara hakkının teslim edilmesinin emreden bir geleneğin temsilcileri olduğumuz bilinci ile bugün buradayız. Bu geleneğin temeli ne zamana dayanıyor derseniz? Her şeyden önce insanlığa nasihat olarak bırakılmış bir mirasa Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde kadınların hakları konusunda ‘Allah’tan korkunuz, onlar size Allah’ın emanetidir’ dediği vakte dayanıyor.

Miras haktır o halde. İnsanlığa düşen bu mirastan payına düşeni almak ve nasihate uymaktır.

Çok yakın bir süreçte yaşadığımız üzücü bir olaydan bahisle; bir kadını öldüren katile ‘neden öldürdün?’ diye sorulduğunda; ‘kadındı, bana gücü yetmez, karşı koyamaz diye onu hedef seçtim’ bir zihniyete karşı hepimiz bir kez daha durup düşünmeliyiz. Bu zihniyet karşısında ‘neden kadın ona göre güçsüzdü?’ çünkü belki bilinçli, belki bilinçsizce çoğu kez popülarite veya siyasete malzeme yapılma uğruna toplum karşısında kadının zayıf yönleri basamak yapılıp eze eze o basamaklardan çıkıldı.

Kadın güçlüdür. Tek ihtiyacımız olan ise kadını; dışlayan, zayıf gören, ötekileştiren, toplumsal işleyişin kamusal alanın dışına iten ve ‘kadının ufku evinin dört duvarının ötesine geçemez’ diyen zihniyete karşı kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza dimdik durabilmektir. İşte bu dik duruş ve kararlığı ortaya koymanın bir yolu da devletimizin ve hükümetimizin kadınların ekonomik işleyişe katılımını sağlayarak, kadının ekonomik güce kavuşmasında desteklenmesidir.

Misyonumuz güçlü kadın, güçlü Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında ifade ettiği gibi; ‘kadınları dışlayan bir toplum; gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir.’ Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için, yarınlara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için durmadan, yorulmadan, duraksamadan, çalışmak ve üretmek zorundayız.

Umutsuzluğa kapılmak yok, pes etmek yok, ben başaramam demek yok, inanmak var, başarmak var, birlik olmak var ve birlikten doğacak gücün farkına varmak var. Her şeyden önce bizim bir sözümüz var; bu ülkenin kadınlarının gücü ile bu ülkenin fedakâr kadınlarının eli ile, bu ülkenin kadınlarının yüreği ile ömrümüz yettikçe, bu ülkede taş üstüne taş koymaya sözümüz var.” Şeklinde konuştu.

Bağatar, “Kadınlar isterse başarırlar”

Şimşek’in ardından konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar; “Salona bakıyorum yine her zaman ki gibi hanımefendiler bizi yalnız bırakmamışlar. Ben şunu gördüm, eğer kadınlar isterlerse başarırlar.

Hanımefendilerin elinin değdiği her iş bereketleniyor, daha güzel, daha sağlıklı ve daha verimli oluyor.

Kadınların iş gücüne katılımı, sosyal hayata etkileri, toplumsal cinsiyet eşitliliği ve kadınların güçlenmesinin yanı sıra ekonomik büyümenin de en büyük önemidir.

Kadınların; sosyal, siyasi, ekonomik hayata katılımı olmadan, kadın girişimcilerin ekonomiye ve istihdama katkısı arttırılmadan, sürdürülebilir kalkınma hedefinin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.

Ticarette de, sosyal hayatta da hanımefendilerin önemi yok büyük. Gerçekten kadınları sadece evin dört duvarı arasına hapsetmek değil, onların potansiyelini ortaya çıkarmak hepimizin vazifesidir. Bunun içinde devletimizin başta KOSGEP olmaz üzere, birçok kurum ellerinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor.” Diye konuştu.

Gökşin, “Onlar başardı sizde başarabilirsiniz”

Son olarak konuşma yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Nazan Aktaş Gökşin; “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti Dönemi’nde 19 yıldır kadın emeğini güçlendirmeye, kadın istihdamını ve kadın girişimci sayısını arttırmaya yönelik pek çok düzenlemeler, uygulamalar, teşvikler, hibeler ve fonlar hayata geçirilmiştir.

Bu teşvik ve hibelerden yararlanıp hayallerini gerçekleştiren pek çok kadınımız bulunmaktadır.

Eminim programdan sonra bu salonda bulunan ve devlet desteği ve hibeleri ile hayallerini gerçekleştirmek isteyen cesur, kararlı ve girişimci kadınlar çıkacaktır. Onlar başardı, siz de başarabilirsiniz. Şimdi sıra sizde.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven moderatörlüğünde girişimci kadınlara sunumlar yapıldı.

Haber-Fotoğraf/Serhat Oruç