Uzun süren eğitim dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerlere teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Daha önce de söyledim. Sizlere gerçekten teşekkür ediyorum. Yalova’da yaptığımız bu kurs organizasyonu önemli bir olay, ama bunu önemli kılan sizin katılımınız. Siz bu kadar katılımcı olmasaydınız biz heyecanlı olamazdık. Katıldınız, yeni şeyler öğrendiniz. Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar elde ettiniz” dedi.

     “EL BECERİLERİNİZİ EV EKONOMİSİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Yalova Belediyesi bünyesinde Karanfil Evleri kurslarında eğitim görerek el becerileriyle yeni ürünler ortaya çıkaran kursiyerlerin elde ettikleri ürünleri ev ekonomisine çevirecekleri ortamı hazırlayacağını belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Elde ettiğiniz ürünlerin ticari olarak geri dönüşünü arzuluyorsunuz. Bunun farkındayız. Hatırlarsanız daha önce Ramazan Şehri dediğimiz bir etkinlik düzenliyorduk. İlk başta bizim istediğimiz gibiydi. Sonradan biraz amacından çıktı. Kahvehane kültürüne dönmeye başladı. Bu sene Ramazan Şehri’ni kurmayı düşünmüyoruz. Onun yerine geçen sene tespit ettiğimiz Osmanlı Parkı’ndan marinaya kadar olan bölümde ahşaptan dükkânlar hazırlayacağız. 8-10 tane olacak.Gönüllü faaliyetlerde bulunan derneklere kısa süreli temin edeceğiz. Kermes gibi etkinlikler burada yapılabilecek. Ama Karanfil Evleri’ne tahsis ettiğimiz dükkân sürekli açık kalarak sizin ürünlerinizi satacak.  İnşallah talepleriniz karşılanmış olacak. El becerilerinizi ev ekonomisine çevireceğiz. Katılımınız için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, konuşmasını tamamlamasının ardından toplam 30 kurstan 250 kursiyere temsili olarak sertifikalarını takdim etti. Bayanlar etkinlikte sahne alan Yalovalı ses sanatçısı Hakhan’ın seslendirdiği eserlerle doyasıya eğlendiler.