22 Haziran 2019 Cumartesi günü seçime giden S.S. Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi, Hasan Karataş’ın başkanlığında yeni yönetim ile birlikte kooperatifi devralmasının ardından 1 Temmuz Kabotaj Bayramı hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar.

  1 Temmuz 2019 Pazartesi günü kutlanacak olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, yüzme, denizden tabak çıkartma, kürek çekme, halat çekme ve yağlı direk yarışmaları yapılacak. Bunun yanı sıra katılımcılara balık ekmek ikram edilecek.

  Kooperatif Başkanı Hasan Karataş ve yeni yönetimi kendi elleri ile balıkları ayıklayarak 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü için hazırlık yaptılar. Katılımcılar için yarım ton balık ayıkladıklarını vurgulayan S.S. Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, ’1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında; yağlı direk yarışması, halat çekme yarışması, kürek çekme yarışları, denizden tabak çıkartma yarışları yapacağız ve bu yarışlarda dereceye girenlere hediyelerimiz olacak. Katılımın oldukça yüksek olacağını tahmin ediyoruz.

  Davetliler için üyelerimiz ile birlikte yaklaşık olarak yarım ton (500 kg) balık ayıkladık. Bu etkinliğe katkısı olan, AKSA Akrilik A.Ş.'ye teşekkür ederiz.

  Bu zamana kadar hiçbir üyemiz kooperatifte bu denli bir çalışma içinde olmadı. Kooperatifte balık ayıklayan bir üyeye rastlayamazdınız. Parasını verip dışarıdan ayıklatılıyordu. Ama bu yılki etkinlikte, tüm üyeler sırt sırta verdik' dedi.

Karataş, ‘‘Bizim bayramımız 1 Eylül’de’’

  ‘Tüm denizcilerimizin, Kabotaj Bayramını kutlarım. Yalova halkına hayırlı olsun. Biz balıkçıların diğer bir bayramı da 1 Eylül’de av yasağının kalkması ile başlıyor. Biz bu durumu Liman Başkanlığına bir şekilde arz ettik.

  1 Temmuz Kabotaj Bayramında, Tersanecilerin de katkı sağlamaları gerek. Yalova’da 50 civarında tersane var. Bu organizasyonda bize büyük katkı sağlayan, AKSA Akrilik A.Ş.'ye teşekkür ederiz. Yalova'da faaliyetleri olan tersanelerden de destek bekliyoruz’ ifadelerine yer verdi.