‘Altınova’da kat artışı karara bağlandı’

     Ekim ayı meclis toplantısında alınan kat artışı kararının nasıl işleyeceği ve süreci hakkında bilgi veren Oral, ‘Altınova Belediye Meclisi, Ekim ayı oturumunda imar planı revizyonuna giderek, ilçede kat artışını kabul etti. Meclis kararı ise 1 ay süreyle askıda kalacak. Kat artışı ile ilgili problemleri dinlemek ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda toplantı düzenleyip halkımızı bilgilendirmek istedim’ Dedi.

‘Altınova’da kart artışının şarttı’

        Altınova’da kart artışının şart olduğunu ve sonunda karara bağlandığını dile getiren Oral, ‘Bu karardan sonra farklı söylemler duymaya başladık. Uzun süreli meşakkatli bir süreç geçirdik. Daha önce bu konuyla ilgili yetki, Yalova Belediyesi ve Yalova il Genel Meclisi’ndeydi fakat sorun bir türlü çözülüp karara bağlanamamıştı. Yaklaşık 1 senedir yetki Ankara’da. Yetki Ankara’ya geçtiğinden beri, bu süreci Ankara’da takip etmeye başladık. Son 1 aydır plancılarımız, bürokratlarımız, Ankara’da birebir çalışmalar yaptı. Bu ay meclisimizde aldığımız karar, imar planı revizyonuna giderek, ilçede kat artışını kabul etti. Alınan kararda tam istediğimizi elde edemedik. Bunu elde etmek içinde, şuandaki süreç devam ediyor ve takip içindeyiz. Bu karar alındı diye her şey bitti diye bir şey yok. Bir yandan ciddi bir kazanımda elde ettik. Meclisteki arkadaşlarımızla birlikte dedik ki, elde etiğimiz sonuçları karara bağlayalım, Altınova’nın önü açılsın hareketlilik başlasın. Zaman kaybetmek istemedik’ dedi.

İnşallah hepimizi memnun eden bir tabloyu yakalarız’

     Mecliste alınan kararın, çözüm üretemediği alanlarda olduğunu belirten Oral, ‘Kalan kısımlar için süreç devam etmekte olup, çözüm için gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır. Bundan sonraki süreçte de sıkıntılı yerleri çözmek için, yine aynı şekilde hem siyasi, hem bürokrasi yönden, işimizi takip edip, bu işi bitirmek istiyoruz. Özellikle askı süresi içinde, sorun yaşayan kişiler şikayetlerini belediyeye bildirsin. İnşallah hepimizin memnun eden bir tabloyu yakalarız. Çıkan karar bizim talebimizi tam karşılamıyor. Talebimiz daha farklıydı. Bu karardan sonra, şu tepkiyi çok aldık. Meclis daha önce bu kararı neden vermedi dediler. Biz bu kararı Ankara ile teyitleşerek aldık. Bu kararı meclisten çıkarabilecek yetkimiz olsaydı, bu toplantıya da gerek kalmayacaktı, bütün istekleri yerine getirecektik. Böyle bir imkan ancak Ankara’nın yetkisiyle olur. Altınova’nın merkezi kısmındaki mağdur olan yerlerimiz var, onları düzelteceğimize inanıyorum. Bu süreç içerinde gelen talepleri değerlendireceğiz. Çözebileceğimiz konu yeter ki, mecliste çözülsün, meclisteki arkadaşlarımız bu konuda hem fikir. Gelen talepler, mecliste çözülüyorsa sıkıntı olmaz ancak Ankara’yı ilgilendiriyorsa, takip ederek süreci izleriz. Vatandaşlar mevcut durumla ilgili uygulamaların nasıl olacağı konusunda teknik bilgiyi belediyemizden alabilirler’ dedi.

‘Bizim istediğimiz her yerde, 4 kata erişimdi’

Altınova için 40 bin küsur nüfus belirlendiğini söyleyen Oral, ‘Nüfusu artırmadan, katı artırmak için, bir aydır araştırma ve çalışmalar yapıyoruz. Her kat artışı, nüfusta oynuyor. Bizim istediğimiz her yerde 4 kata erişimdi ama şuanda onu yapamadık. Hedef zaten o. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Özellikle bu uygulama alanında, 3 Kasım’a kadar belediyeye gelin, bizlere sıkıntılarınızı dile getirin’ dedi.

‘Kat artışı ilçe ekonomisine katkı sağlayacak’

    Kat artışıyla Altınova’da yoğunluk artışının olacağını vurgulayan Oral,’Nüfus artacak. Burada tersaneler var. Körfez Geçiş Köprüsü'nün bir ayağı burada. İlçenin geleceği ortada. Yeni konutlaşma ile birlikte, Altınova Belediyesinin ilçe ekonomisinin artmasına önemli katkı sağlanacak’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel