Kent Kadın Meclisi Yönetim Kurulu ve proje ortakları temsilcileri söyleşi öncesi Yalova Tutuk Evi Müdürü Muammer Seyidoğlu ile kısa bir sohbet gerçekleştirdiler.

Tutuk evinde 39 tutuklunun bulunduğunu ve burada cezası kesinleşen mahkumların kalmadığını söyleyen Başkan Nurten Anıl; “Koğuşlardan birinde söyleşi imkanı bulduk. Kent Konseyi ve yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, proje ortaklarımızdan İl Müftülüğü’nden Hasan Ataç, “İslam'da ve Kuran-ı Kerim’de şiddete nasıl bakıldığını”,

Aile Politikaları Müdürü Fatma Güneş, “Şiddetten uzak durabilmemiz için yaklaşımlardan ve travmalarından”,  Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Türker Yimsek ise, “Yasal yaptırımlardan, suç unsurlarından ve aile tanımı” konularında tutukluları bilgilendirdiler.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden söyleşi sonrasında, tutukluların bu etkinlikten dolayı çok mutlu ve memnun olduklarını belirtti.

Toplumu böyle bilinçlendirecek derneklerin artmasını istediklerini, ayrıca birçok bilgi edindiklerini söyleyen tutuklular, yapılan ziyaretten memnun olduklarını dile getirdiler.

Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl; “Gördük ki, Yalova’daki bu tutuk evi çok temiz ve fiziki şartlar elverdiğince güzel. Ama göz ardı edilemeyecek bir gerçek var ki, sıkışıp kalmış bu tutuk evi yerine, fiziki yapısı daha uygun bir ceza evine ihtiyaç vardır. Yalova Mademki bir ildir. Ceza evleri insanların hayatının bittiği yer değil, insan kazanılan yerler olmalıdır.

Eğitimi olan kalifiye elemanların yetiştirilerek, tüketici değil, üretici bireyler rehabilite edilerek, hayata kazandırılmalıdır. Bizim bildiğimiz, Ankara Gençlik ve Çocuk Evi’nde olduğu gibi.Çok verimli geçtiğine inandığımız projemiz, devam edecektir” dedi.