YASKİ Birlik Başkanı Adnan Kırtay açıklamasında; “Dün gerçekleştirilen bütçe konuşmalarında özellikle YASKİ’nin 2019 senesinde 4 milyon lira olan bütçesini, 2020 sesinde 6 milyon olarak beklerken; 4 milyon zararla 2 milyona düşürmeleri beni son derece üzdü. Burada sessiz kalamazdım. YASKİ’nin menfaatleri söz konusu olduğu zaman kimseyi tanımayacağımı ifade ettim yine ifade ediyorum. Ben bir cenaze teslim aldım, bu cenazeyi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyorum.

Eski Başkanımız Ahmet Özsümer, sosyal medyada kendini savunmaya geçmişse de yanlış yapıyor. 2 Yanlıştan bir doğru çıkmaz, hiç kimse fırıldak olmasın, herkes haddini bilsin, benim yaptıklarım da ortada onun yaptıkları da ortada. Ben bu polemiğe girmek istemiyorum.” dedi.

“9 Senede hiçbir revizyon yapılmamış”

YASKİ’yi devir aldığında, çalışan personellerin uzun süredir maaş dahi alamamış olduklarını ifade eden Kırtay; “YASKİ’yi aldığımda elimde pimi çekilmiş bomba vardı; 1 lira geliri yok, esnafa borcu var, vergi dairesine borcu var, bankadan kredi alınmış, personele 5,5 aylık maaş verilmemiş, hiçbir yatırım yok, 9 senede hiçbir revizyon yapılmamış. Ben bu problemleri çözmeye aday olduğumu; en kısa sürede çözeceğimi beyan ettim. Ama görüyorum ki kamuoyu bu yanlışı gördüğü halde sessiz kalıyor.

Ben iddia ediyorum bugün Yeşil Körfez Su Birliği’nin durumu ortada; sıkıntıları yok sadece paraları tahsil edemiyorlar, ben geldiğim günden beri çok ciddi paralar tahsil ettim. Tüm belediyelerden; özellikle Yalova Belediyesi’nden çok büyük meblağlar tahsil ettim. Borçları kapattım, üstelik 16 tane dükkan aldım.

YASKİ’nin borçlarının hepsini sıfırlama arzusundayım. 31 Aralık 2019 itibariyle bu borcu sıfırlayacağıma inanıyorum; yeni birkaç tane projem var. 2020 de Yeşilköy Körfez Su Birliği ne ise YASKİ de o durumda gelecek.

İlk geldiğim gün, ‘Eleman çıkaracak mısınız?’ dediler. Ben hiçbir personelin ailesiyle, kendisiyle sıkıntıya düşmesini istemem, istemedim de.

“Buradan bunun müjdesini veriyorum”

Mecliste MHP Grubu kurmayı hedeflediklerini söyleyen Kırtay; “Her şey ortada. Biz Cumhur İttifakı’ndan Milliyetçi Hareket Partisi olarak Yalova Belediyesi Meclisi’ne bileğimizin hakkıyla seçildik. Seçilirken Ülküdaşlarımızın, MHP Teşkilatı’mızın oylarıyla geldik. Hiç kimse bizim varlığımızı hiçe sayamaz. Herkes haddini bilecek, tüm siyasi partilere buradan sesleniyorum. Biz Ülkü Ocakları’nı MHP’yi temsil ediyoruz. Teşkilatımızı temsil ediyoruz. Teşkilatımızın verdiği her emire uymak mecburiyetimiz var, biz asla sorgulamayız. Biz verilen emri uygularız. Bu yüzden kendimizden eminiz, kendimize güveniyoruz. En geç Ocak 2020’de MHP, Belediye Meclisi’nde kendi grubunu kuracaktır. Buradan bunun müjdesini veriyorum. AK Partiden de CHP’den de belediye meclis üyeleri bize katılacaklar. Bu rakam belki 6 belki 7 olacak. Bundan sonra sesimiz gür çıkacak. Yalova Belediye Meclisi’nde varlığımızı herkes görecek, herkese bunu ispatlayacağız. Yalova Meclisi’ne geldiğimizde siyasi kimliğimizi bir tarafa bıraktık, biz ülkücüyüz bizim dik duruşumuz var, bizim içimizde Allah korkusu var. Kimse diyemez, ‘Adnan Kırtay 1 kuruş yemiştir’. İspatlasınlar hemen istifa ederim. Herkes haddini bilecek.” dedi.