Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Ömer Fitoz 2017 yılında yardım kampanyalarının yoğun geçtiğini belirterek, ‘Bu yoğun geçen kampanyaların ardından takdir ve ilgi görmek, bizleri çok mutlu etti’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yardım kampanyalarıyla ilgili bilgi veren Fitoz; ’’Yardım kampanyamız bu dönemde gıda ve hijyenik madde olarak 336 adet koli, 40.500 liralık alışveriş kartı, 2208 adet kavurma kutusu ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bunun yanında Ramazan Ayı’nda, Arakan ve Suriye’deki mağdur ve mazlumlara gönderilmek üzere hayırseverlerimizce 300.000 TL nakit bağışı yapıldı. Bu nakdi yardım Kızılay Genel merkezimize anında gönderildi. Yine Kızılay gönüllülerimizce; fitre ve zekatlar aracılığımızla dağıtılmak üzere bağışlanan 100.000 TL, anında hak sahiplerine dağıtıldı. Kurban Bayramı’nda ise Kızılay gönüllülerimizce yurtiçi 40, yurtdışı ise 118 adet kurban hissesi bağışlandı’’ dedi.

Kampanyalar sürecinde, Yalova Üniversitesiyle iş birliği yaparak, Akademisyenler, İdari personel ve öğrencilerle Suriye’deki yardıma ihtiyacı olan savaş mağduru insanlara gönderilmek 1 tır çeşitli giyim eşyası gönderildi. Suriye’ye Yapılan yardımla ilgili Yalova Üniversitesi öğrencilerine ve akademisyenlerle Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Ömer Fitoz  teşekkürlerini iletti.

Son olarak okullardaki ihtiyaç sahibi 619 öğrenciye bot, mont, giyim eşyası dağıtımı yapıldığı söyleyen Fitoz,2018 yılında da yardım kampanyalarının aynı yoğunlukta ve hızla devam edeceğini söyledi.