Yalova da toplumun, özellikle genç bireylerin kötü alışkanlıklar ve bağımlılıklardan kurtarılması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi için Yalova Belediyesi ve Yeşilay el ele verdi.

Yalova Belediyesi ile Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi imzaladıkları protokolle madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etme konusunda birlikte hareket etme kararı aldı. İmza töreni öncesinde konuşan Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi Başkanı Ali Faik Aydın, “Bundan 5 ay önce bir araya gelerek ortak projeler yürütmek için görüş alışverişinde bulunmuştuk. Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, bize olan desteğini hiç bir zaman eksik etmedi. Yeşilay'ın dernek binası ile ilgili bize önemli katkı verdi. Ardından da belediye ile ortak çalışmalar yapma aşamasında adımlar atmaya başladık. Yeşilay olarak bugünden sonra yağacağımız, eğitim, kültür ve sosyal projelerin hepsinde belediyemizle işbirliği içerisinde yapacağız” dedi.

“Toplum değerlerine sahip çıkacağız”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, “STK'lar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Yeşilay ve Kızılay ise bu STK'lar arasında çok müstesna bir yere sahiptir. Tüm çabalarını gönüllülük esasına göre halka faydalı olmak adına yapıyorlar. Benim Yeşilay'la olan gönül bağım çocukluk yıllarıma dayanır. Ben ortaokulda hep Yeşilay kolu olurdum. Topluma özellikle genç bireylere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması noktasında çalışma yapan Yeşilay'a bizde destek vereceğiz. Toplumun bağımlılık, kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirilmesinde Yeşilay'la ortaklaşa bir çalışma ortaya koyacağız. Yerel yönetimler olarak bize düşen en büyük görevlerden bir tanesi de toplum değerlerini korumak ve onları bir arada tutmaktır” şeklinde konuştu.

Yalova Belediyesi ile YeşilayCemiyeti Yalova Şubesi'nin birlikte sürdürecekleri çalışmaların maddelerinden oluşan protokol metnine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi Başkanı Ali Faik Aydın imza attılar.