Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ahmet Yiğit, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası tarafından desteklenen hibe ve kredilerden Yalova köylülerinin de faydalanması için FTS Finans Firması Yetkilisi Emre Şahin ile birlikte Çavuşköy, Aktoprak, Sermayecik, İlyasköy, Akköy, Çalıca, Kocadere, Mecidiye,Selimiye, S.S. Altınbelde Altınova ve Beldeleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Çavuşköy Orman Perileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatiflerine hibe ve krediler hakkında bilgilendirme toplantıları yaptı.

Yapılan toplantılarda, Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, Seracılık, Arıcılık, Kırsal Turizm, Soğuk Hava Deposu, İşleme ve Paketleme Tesisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler projelerine ait bilgiler aktarıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Yiğit, Yalova köylerinin kalkınmasına yönelik çalışmalarını uzun zamandır sürdürdüklerini ve Orman köylülerinin de hibe ve kredi desteklerinden yararlanmaları için bu tür bilgilendirme toplantılarını düzenlediklerini, köylülerin bilgilendirmelerden memnun olduklarını ve müracaat ettiklerini, projelerin geçmesi halinde köylülerimizin de gelirlerinin artacağını aynı zamanda şehre göç eden köylülerimizin de yavaş yavaş köylerine geri dönebileceklerini söyleyen Yiğit;

“Yalova’nın % 60’ı orman olması nedeniyle, doğa turizminde istenilen seviyeye gelmedi. Üç büyükşehrin ortasında kalması ve Yalova köylerini birbirine bağlayan Yeşil Mavi Turizm Yolunun doğa turizmine aktif olarak kazandırılması gerekiyor.

Bu kapsamda Tursab Acentalarına hazırlanacak olan paket programlar çerçevesinde  köy gezileri, Jeep ve ATV Safarilerinin  yapılması, hafta sonları köylüler tarafından üretilen ürünlerin satışlarının yapılması için satış stantlarının köy meydanlarında hayata geçirilmesinin hem gelen misafirlerin memnun olmasına hem de köylülerin de gelir elde etmesine katkı sunacaktır” dedi.