Türk ordusunun Çanakkale Savaşı’ndan sonraki en büyük başarılarından biri olan Kut’ül Amare zaferinin 101. Yıl dönümü Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı etkinlikle kutlandı.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Kalyon, Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, Çiftlikköy İlçe İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir, Yalova Yeşilay Şube Başkanı Faik Aydın, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasında Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Uğur İnan, “Bu zafer bu gün acılar içinde kıvranan, kan ve göz yaşı içinde boğulan Ortadoğu içinde örnek teşkil etmelidir. Her daim emperyalizmin karşısında, mazlumun yanında olmayı kendine şiar edinen Türk milleti dün Kut’ül-Amare’de olduğu gibi bu günde bölgedeki sömürgeci zihniyetle var gücüyle mücadelesini sivil ve askeri yardımlarla sürdürmektedir. Bir olursak iri oluruz, diri oluruz, zalimin zulmüne boyun eğmez, günümüzde adeta cehenneme dönen dünyanın en değerli bu topraklarını, cennet bahçesi haline getirebiliriz. Bu ancak ve ancak  Kut’ül-Amare’de birlikte çarpışan ve bu uğurda canlarını feda eden Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Şii’si, Sünni’si, Süryani’si, Keldani’si kısaca bu eşsiz coğrafyanın bütün kadim halkları bir araya gelirsek mümkün olabilir” dedi.

Programda Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” konulu yetenek yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Haber: Sezgin Altınel