‘Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birimi’ ile ‘Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesel Kalkınma Fonu’ arasında müzakere edilerek otaklaşa hazırlanan ve 1 yıldır yürütülmekte olan ‘Becerilerimizi Öğrenme ve Geliştirme- (LEDOS)’ adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında başlatılan ‘seramik ve takı tasarımı – üretimi’ üzerine düzenlenen kurslar tamamlandı ve kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Yalova Belediyesi Seramik Öğretmeni Funda İnce Gültekin tarafından verilen kurslara katılan 15-30 yaş arasındaki bayan kursiyerler, proje çerçevesinde sertifikalarını düzenlenen etkinlikte Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın elinden aldılar. 

 Başkan Koçal, proje faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra, kursiyerlere ve proje ekibine hitaben yaptığı konuşmasında; bu tür projelerin yapılmasının önemli olduğunu vurgularken, Dış İlişkiler Birimi ve proje kursiyerlerini tebrik etti. Sertifika töreninde; Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın yanı sıra, Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu ve LEDOS Projesi Yöneticisi Cengiz Dereli, proje Asistanı Erkan Çetintaş, proje muhasibi Özkan Yalçın, proje sekreteri Selen Miray Sakarya ve proje eğitmenleri; İrfan Kuzu, Orkun Adsan ve Özlem Çınar da hazır bulundu.

 Proje ekibi, proje kursiyerlerinden 3 kişi ile birlikte önümüzdeki günlerde Yunanistan’ın Atina şehrinde yapılacak olan konferansa ve proje kapanış toplantısına katılacak. Konferansta ayrıca; proje sürecinde üretilen bazı ürünler sergilenirken, 1 kursiyer de proje ile ilgili deneyimlerini diğer katılımcılarla paylaşacak.

Kursiyerler yemekte buluştu

'Becerilerimizi Öğrenme ve Geliştirme' (LEDOS) adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen seramik ve takı tasarımı kursunu tamamlayarak sertifika alan kursiyerler, Bahane Cafe’de verilen yemekte buluştu.

Kursiyerlerle birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu ve LEDOS Projesi Yöneticisi Cengiz Dereli, kursiyerleri tebrik ederken, kursiyerlerin bugüne kadar ürettikleri ve üretecekleri seramik ve takı ürünlerini internet üzerinden yerelde ve yurtdışında satabileceklerini ifade etti.