Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve halkla sohbet eden Mehmet Gürel, gene esnaftan büyük beğeni ve takdir topladı. Yalova’nın ana caddeleri olan İstanbul ve Mimar Sinan Caddelerindeki esnafları ziyaret eden Gürel, kendisini tanıtarak hem broşür dağıttı hem de projelerini esnafa anlattı. Ziyaretler esnasında esnaftan yoğun ilgi gören Gürel, Yalova’da belediye başkanı olması halinde gerek esnafın gerekse vatandaşın tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğine, herkesin bildiği kronikleşmiş sorunlara çözüm olacak projeler üreteceğine dair söz verdi.

Güçlü, güzel ve güvenli bir Yalova oluşturmak için yola çıktığını belirten Gürel, “Mutlu Yalova diyorlar. Bunlar sadece kendilerine her anlamda biat eden grupları mutlu etmeyi çalıştıkları bir Yalova yaratıyorlar. Bunu unutmayın. Benden size tavsiye; fazla cambaza bakmayın. Biz nasıl bir Yalova istiyoruz? Biz güçlü bir Yalova istiyoruz. Zira biz artık iktisadi, fiziki ve sosyo-kültürel anlamda farklı kentlerle yarışıyoruz. Günümüzde ayakta duran kentler kazanıyor. O nedenle Yalova’nın ayakta durabilmesi için yatırıma ve yatırımcıya ihtiyacı var. Öte yandan güzel Yalova’yı istiyoruz. Yalova elbette güzel… Ama biz daha güzel yapmalıyız. Öyle bir güzel yaparız ki bu kenti, herkes bir şey yaparken bizi örnek alır, bizi örnek gösterir. Güvenli bir Yalova oluşturmalıyız. Ama depreme karşı güvenli Yalova oluşturmalıyız. Bunu da halkı içine katan, doğru estetik yönleri olan kentsel dönüşüm modelleri ile yapmak mümkündür. Yalova depremde en güvenli il olarak algılanacak bir duruma gelmeli. İşte ben bu yüzden aday oldum. Hayalim güzel, güçlü ve güvenli bir Yalova oluşturabilmek. Ben Yalova’nın bir evladı olarak ve mesleğim gereği Yalova’nın sorunlarını biliyorum. Az kaldı, çözmeye geliyoruz” dedi.

Mehmet Gürel, esnafların tek tek ellerini sıkıp 'hayırlı işler ve bol kazançlar' dileklerinde bulunulurken, esnafın Gürel’e yakın ilgi göstermesi ve ‘sen aday olursan senin arkandan sonuna kadar yürürüz’ sözleri gözlerden kaçmadı.